Healing Ceremonie

Een Healing Ceremonie met plantmedicijn kan je helpen om in contact te komen met jouw innerlijke wijsheid en je te herinneren wie je werkelijk bent. De plant is als het inslikken van een therapeut en houd je een spiegel voor, zodat jij kan zien welke levensthema’s, patronen en/of gedragingen je tegenhouden om je volle potentieel te leven.

Plantmedicijn is een eeuwenoud, heilig medicijn voor persoonlijke heling en transformatie

In een veilige omgeving en met de juiste begeleiding helpt plantmedicijn je in contact te komen met jouw intuïtie. Voel je het verlangen om te leven wie jij werkelijk bent? Wil je minder denken en meer aanwezig zijn in het hier en nu? Wil je meer kunnen voelen, bijvoorbeeld vreugde en plezier? Of zoek je juist naar heling om ervaringen uit het verleden een plek te geven? Plantmedicijn neemt je mee op een innerlijke reis en geeft je precies wat jij nodig hebt.

Wat is plantmedicijn?

Plantmedicijn is een eeuwenoud, heilig medicijn voor persoonlijke heling en transformatie. De bekendste vorm is waarschijnlijk Ayahuasca, dat ook wel ‘Vine of the Soul’ oftewel slingerplant van de ziel wordt genoemd. Deze plant komt uit de Amazone en wordt door inheemse volkeren gebruikt voor genezing en om de psyche en diepere lagen van het bewustzijn te exploreren. In mijn ceremonies werk ik met Psilocybine. Dat is een legaal en gelijkwaardig alternatief. De werkzame stoffen in psilocybine stimuleren de groei van vertakkingen en nieuwe verbindingen tussen de hersencellen, waardoor er heling en transformatie plaatsvindt. Je maakt contact met je onderbewuste en innerlijke wijsheid om zo naar de kern van een thema te gaan. Dit kan een zeer therapeutische werking hebben.

Waarom een plantmedicijnreis?

Een therapeutische & sjamanistische plantmedicijnreis kan je helpen om in contact te komen met jouw innerlijke wijsheid en je te herinneren wie je werkelijk bent. De plant is als het inslikken van een therapeut en houd je een spiegel voor, zodat jij kan zien welke levensthema’s, patronen en/of gedragingen je tegenhouden om je volle potentieel te leven. Iedere ceremonie krijg je precies wat jij nodig hebt:

 

  • Een beter begrip voor het waarom van jouw klachten, waardoor je met meer vreugde en compassie in het leven staat.
  • De mogelijkheid om de kern van je levensthema’s aan te kijken, zodat deze het onbewuste handelen niet meer beïnvloeden.
  • De kans om rouw en heftige ervaringen te verwerken, waardoor er heling en acceptatie plaatsvindt en je vrede over hoe je leven is geweest ervaart.
  • De gelegenheid om angst, schuld en schaamte te transformeren naar innerlijke vrijheid.
  • Een nieuw level van bewustzijn, waardoor je de meest authentieke versie van jezelf gaat leven.

Voor wie is een plantmedicijnreis?

In principe kan iedereen boven de achttien jaar een plantmedicijn ceremonie aanvragen. Dat wil niet zeggen dat iedereen bij mij een plek vindt. Sommige mensen gebruiken het medicijn om een verrukkelijk tripje richting het Universum te maken. Ik werk met de plant om onbewuste processen aan het licht te brengen en met mensen die bereid zijn zelfreflectie toe te passen. Je hebt het verlangen om jezelf door en door te kennen. Door het aankijken van je eigen donker, jouw schaduwkanten, word je een zuiver kanaal van licht. Ik geloof dat wanneer jij je bewust bent van je schaduwkanten jouw intenties zuiver en puur worden. Hierdoor breng je een golf van verlichting op gang in je werk en het dagelijks leven.

Uiteindelijk gaat het niet alleen om de piekervaring van de ceremoniedag zelf, maar of je de inzichten uit je ceremonie in je leven kunt toepassen. Wanneer we individueel de meest authentieke versie van onszelf leven, kunnen we allemaal op onze eigen manier zorgdragen voor het welzijn van onze planeet.

De astronaut Wubbo Ockels liet een mooie boodschap voor ons achter:

‘De planeet is ons thuis en om goed voor haar te zorgen hebben we wereldwijd een nieuwe mindset nodig. Het geloof in een holistische mensheid.’

Door psychedelica ervaar je een diepere verbinding met jezelf, de mensen om je heen en de natuur. Dit zou volgens wetenschappers kunnen helpen om onze planeet te redden.

Voor mij was het de eerste reis met behulp van het medicijn en kwam met “maar” 4 vragen. Mij niet realiserend hoe onvoorstelbaar omvangrijk de antwoorden konden zijn als die vanuit onbegrensde wijsheid tot je komen. Ontzettend dankbaar voor de integriteit, zorg en kennis waarmee Janina mij liefdevol door het proces  heeft geleid. Ik geniet nog iedere dag van de prachtige playlist en er is een wereld voor mij geopend. Een absolute aanrader voor iedereen die zoekt naar echte antwoorden! Ik ga zeker nog vaker met Janina op reis!

– Anoniem

Hoe gaat een Healing Ceremonie in zijn werk?

Je kunt een privé plantmedicijnreis boeken van dinsdag t/m zondag. De ceremonies vinden plaats in Cothen. Vooraf heb je een telefonisch introductiegesprek met mijn assistente Nicky waarin je al jouw vragen kunt stellen. Voelt het als een match? Dan heb je daarna een uitgebreid intakegesprek met mij. Tijdens dit gesprek doorlopen we samen jouw belangrijkste levensthema’s en bespreken we je intenties voor jouw ceremonie.

Je ontvangt een voorbereidingsdocument met daarin o.a. (dieet)informatie welke ik je vraag goed door te lezen voor aanvang.

Op de ceremoniedag zelf word je ontvangen met een kop thee en bespreken we hoe de periode tussen de intake en het moment van de ceremone is gegaan. Ook kijken we nog eenmaal naar de intenties van je reis.

Wanneer de ceremonie start, ga jij lekker liggen op een matras, sluit je je ogen en keer je naar binnen, daar waar de antwoorden liggen. Soms is de setting heel therapeutisch en andere keren vind je veel meer sjamanistische gebruiken terug. Alles wordt per persoon en per keer afgestemd op wat er nodig is en de energie die er op dat moment speelt.

Een plant ceremonie reis duurt gemiddeld 5 tot 7 uur. Dit kan korter zijn, maar ook langer. Tijdens de ceremonie vraag ik je om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Aan het einde van de dag, als wij samen iets gaan eten, kun je contact opnemen met het thuisfront of iemand die je ophaalt van de ceremonie.

Tijdens de privé ceremonie scan ik jouw energieveld en werken we aan het in balans brengen van de chakra’s. Hoe zuiverder uitgelijnd je chakrasysteem is, hoe blijer, vrijer en lichter je in het leven zult staan.

Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijke muzieklijst die ik gedurende de ceremonie voor je maak. Deze lijst is afgestemd op persoonlijke thema’s en op wat je ziel nodig heeft om op dat moment te horen.

De plant is als het inslikken van een therapeut. Daarnaast heb je mijn therapeutische kennis en wijsheid. In combinatie met je eigen zelfgenezende vermogen vormt dit een heilige drie eenheid.

Dit is Janina Louise

Met mijn methode waarin ik sjamanistische wijsheid met holistische therapie en mediamieke gaven combineer, ben ik uniek in Nederland

De mensen met wie ik de afgelopen jaren heb mogen werken zijn o.a. coaches, therapeuten, directeuren, advocaten, fysiotherapeuten, huisartsen en topsporters.

Wanneer je met andere mensen werkt, is het belangrijk dat je eigen proces op nummer 1 zet. Dat je jezelf door en door kent en in staat bent om diepgaande zelfreflectie toe te toepassen. Je kunt anderen immers alleen daar brengen waar je zelf bent geweest.

Alles wat ik heb geleerd middels therapie heb ik opnieuw onderzocht tijdens zowel het drinken als begeleiden van honderden persoonlijke medicijnreizen. Ik heb ontdekt dat ik samen kan werken met de plant om familiethematiek te ontrafelen, zielewonden te genezen, oorlogstrauma te helen en verslavingsproblematiek op te lossen.

De bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen levensthema’s en de lessen uit je reis te integreren in het dagelijks leven is essentieel om een werkelijke verandering te maken. Voor cliënten en andere mensen met wie jij in aanraking komt, word je hiermee een levend voorbeeld van heling, licht, waarheid, compassie, vreugde en liefde.

In het ‘donkere’ woud der plantmedicijnreis-aanbieders is Janina een licht. Ruim anderhalf jaar geleden startte ik een intensief en diepgravend traject bij haar dat bestond uit meerdere reizen. Het werd een life-changing proces, waarbij er bij mij op alle niveaus diepe heling plaatsvond. Iets wat zonder plantmedicijn en haar begeleiding nooit was gebeurd.

Janina heeft een therapeutische achtergrond, vergaande kennis van het chakra systeem en reist zelf ook nog regelmatig naar binnen om ‘zelfwerk’ te doen. Ze heeft in haar leven honderden reizen gemaakt en begeleid. Deze combinatie maakt haar een loepzuiver kanaal van heling en transformatie. Haar intuïtie is feilloos, waardoor haar interventies (niet altijd leuk 😊), maar wel altijd vol in de roos zijn.

Ze weet als geen ander de weg naar binnen, daar waar het helende werk van de plant plaatsvindt. Janina is betrokken en begeleidt vanuit haar hart. Ze ‘loopt met je mee’ en zit ze letterlijk en figuurlijk naast je, maar laat je ook zelf het werk doen. Dat maakt dat de reizen die door haar worden begeleid zelfbekrachtigend en transformerend zijn. Ze heeft een natuurlijke lichtheid en heeft humor, waardoor ze lichtvoetig schakelt tussen donker en licht. De muziek die speciaal voor jou als ‘reiziger’ door haar heen komt is van grote waarde tijdens de reis, maar ook van onschatbare waarde in de integratiefase. Dat is echt uniek.  Ik vind Janina een plantmedicijn begeleider van wereldklasse. Ik zeg: niet verder zoeken in het woud, gewoon naar Janina gaan.

– Anoniem

Privé plantmedicijnreis

1 dagceremonie alleen

950,-

Inclusief BTW

Duo ceremonie

1 dagceremonie samen

675,-

Inclusief BTW

Houd er rekening mee dat het na de ceremonie niet aan te raden is om zelf te rijden of met het openbaar vervoer te reizen.

Wanneer kan ik terecht voor een plantmedicijnreis?

Heb je nog niet eerder gereisd bij Janina? Dan kun je in een introductiegesprek met Nicky al je vragen stellen over Janina’s manier van werken en het reizen met plantmedicijn.

We bespreken samen of een Healing Ceremonie met plantmedicijn inderdaad voor jou is en met welke intentie je de reis in zou willen gaan. Daarnaast kijken we of Janina en jij de juiste match zijn, of dat we je liever (eerst) doorverwijzen naar een collega.

Voelen we beiden een ja? Dan volgt later een uitgebreide telefonische intake met Janina zelf.

*Dit gesprek is gratis en vrijblijvend dus voel je ook vrij om de afspraak in te plannen bij twijfel. Nicky denkt graag met je mee!

Nicky Leidelmeijer
Personal Assistent van Janina

Let op: een plantmedicijnreis wordt over het algemeen als spiritueel openbarend en diep intrigerend ervaren. Het is goed om je af te vragen of jij er op dit moment aan toe bent om een zo’n reis te maken.

Download alvast de

Voorbereiding op een Psilocybine reis

Veel gestelde vragen

Wat maakt deze investering de moeite waard?

Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van transformatieve processen gaan de ceremonies veel dieper dan een gemiddelde ceremonie. De investering vertegenwoordigt niet alleen de kosten maar ook de therapie, heling en begeleiding die je van me ontvangt. Mijn ceremonies worden vaak vergeleken met topsport. Het vraagt van mij maar ook van jou toewijding, focus, precisie en de bereidheid om er voor 100% voor te gaan.

Op welke manier draagt jouw aanpak van healing mee?

Door middel van mijn helingswerk faciliteer ik een omgeving waarin mensen de mogelijkheid hebben om hun trilligsfrequentie te verhogen, wat kan leiden tot diepere heling op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Mijn ontwikkelde healingstechniek is gericht op het opsporen van blokkades en het uitlijnen en in balans brengen van het energiesysteem van het menselijk lichaam.  Mijn aanpak is gericht op het vinden van innerlijke rust en innerlijke stilte.

Wat wordt er van mij verwacht als client voor deze ceremonie?

De mensen die bij mij een reis maken komen voor de unieke vorm van begeleiding in combinatie met het medicijn. Om de healings tijdens de ceremonie te kunnen ontvangen is het nodig dat je een diepe innerlijke bereidheid voelt om in overgave het proces aan te gaan en de bereidheid dat je alles onder ogen durft te komen. De ceremonie vereist jouw toewijding aan jouw eigen transformatie.

Moet ik de dag na de ceremonie vrij houden?

Howel de keuze volledig aan jou is, raad ik wel aan om deze dag vrij te houden om de ervaring te verwerken, te reflecteren en om deze innerlijk reis op te schrijven. Het biedt ook de nodige ruimte om te landen in het lichaam na het openstellen van de zintuigen tijdens de ceremonie.

Is mijn leven na een ceremonie veranderd?

Tijdens de ceremonie worden er nieuwe neurologische verbindingen in je hersenen aangelegd. Dit kan bijdragen aan veranderd perspectief, verhoogde emotionele intelligentie en een dieper bergrip van jezelf en anderen. Hoewel de individuele ervaring verschilt, kunnen deze nieuwe verbindingen een potentieel hebben voor een positieve verandering in je leven.

Hoe lang is het effect van een ceremonie merkbaar?

Het effect van een ceremonie kan varieën van persoon tot persoon. Sommige ervaren direct na de cermonie verschil, terwijl anderen de impact geleidelijk in de dagen, weken of zelfs maanden na de ceremonie opmerken. De manier hoe je de ceremonie intergreert in je dagelijks leven heeft hier ook alles mee te maken. Over het algemeen worden de ceremonies levensveranderd ervaren en ervaren mensen nog lang na de ceremonies voordelen daarvan.

Wat is het voordeel van meerdere ceremonies?

Meerdere ceremonies bieden de mogelijkheid om de neurologische verbindingen te versterken. Elke ervaring geeft je een unieke reeks aan inzichten. Door herhaling wordt je steeds meer vertrouwd met innerlijk reizen en ontstaat er een diepere verbinding met het proces. Daarnaast biedt herhaalde deelname de gelegenheid om aan voortdurende aan je groei te werken. Je ontdekt steeds nieuwe lagen van jezelf wat kan leiden tot een persoonlijke ontwikkeling en heling op diep niveau. 

Kan het maken van één reis ook voldoende zijn?

Jazeker! Voor sommigen kan één krachtige ervaring al leiden tot vergaande inzichten, heling en tranformatie. Dit kan het gevolg zijn van de intensiteit van de ervaring maar uiteraard ook van de manier waarop je de inzichten integreert in je dagelijks leven. Hoewel het maken van meerdere ceremonies zeker voordelen biedt is het niet noodzakelijk. Één krachtige ervaring kan welleicht voor jou genoeg zijn om een dieper begrip in jezelf te krijgen, traumatische ervaring te verwerken of om je levensdoel te heroverwegen.

Behandel je ook weleens niet?

Ja, het komt zeker voor dat ik besluit niet te behandelen. Dit voel ik meestal al tijdens het intake gesprek. Als mensen een quick fix willen, een plant ontdekkingsreis willen maken of geen duidelijk doel hebben voor het maken van een reis kan het voorkomen dat ik adviseer ergens anders te reizen of ander voorwerk te doen voordat ze bij mij een reis komen maken. 

Wat is het verschil tussen drugs en een plantmedicijn?

Drugs is een verzamelnaam voor middelen die de hersenen beïnvloeden en daardoor effect op lichaam en geest hebben. Wanneer we het gebruiken om te feesten of om de realiteit van ons leven tijdelijk te ontvluchten dan zetten we het in om een tijdelijke speciale ervaring te beleven of om te vluchten uit de realiteit van ons dagelijkse leven. We willen zaken niet onder ogen komen.

Wanneer bewustzijnsverruimende middelen worden genuttigd in een ceremoniële set en setting met het oog op heling en spirituele groei, geven we een totaal andere intentie aan het gebruik ervan en zal het resultaat anders zijn. Tijdens de ceremonie kom je je ‘trauma’s’ juist onder ogen. Dit is waarom het medicijn ook zo goed werkt bij bijvoorbeeld het helen van verslavingen. Je hoeft het niet meer te onderdrukken, maar gaat juist naar deze stukken toe waardoor de verbinding met jezelf, je omgeving en het groter geheel herstelt.

Wanneer raad je een plantmedicijnreis af?

1. Als je niet weet wat plantmedicijn is en je hebt geen kennis van de effecten en contra-indicaties.
2. Als je het wilt doen omdat andere mensen je sturen of het je aanraden om een medicijnreis te maken.
3. Je de persoon die jou plantmedicijn gaat toedienen niet vertrouwt.
4. Je antidepressiva gebruikt.
5. Je een persoonlijke of familiegeschiedenis hebt van bepaalde ernstige mentale problemen.
6. Je zwanger bent, of denkt dat je zwanger zou kunnen zijn.
7. Je geen goede fysieke gezondheid hebt. Een goede graadmeter is: als je gezondheid je zou verhinderen om in een achtbaan te stappen, dan kan je beter geen plantmedicijnreis maken.

Waar zal de ceremonie plaatsvinden?

De ceremonie zal plaatsvinden op een oude boerderij, midden in de natuur in Cothen. Tegen een kleine meerprijs (€35) is hier ook de mogelijkheid om te blijven overnachten. Je ontvangt het precieze adres in de week van de ceremonie.