Marianne

Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik mijn ceremonie heb meegemaakt en ik wil je graag even laten weten hoe het daarna is gegaan. Tijdens de ceremonie ben ik door zeer veel angsten gegaan. Gelukkig verdween de angst gedurende de ceremonie. Het was echter zeer traumatisch om te zien hoeveel oude schuld, schaamte en angst om “gepakt” te worden ik nog in mijn systeem voelde.

Na de ceremonie heb ik gemerkt dat ik nog steeds het bevrijdende gevoel kan terughalen dat ik op het laatst ervoer, zelfs in het “nu”. Sindsdien heb ik goed geslapen, ervaar ik geen schuldgevoelens meer en kan ik het loslaten en in de juiste verhouding zien als daar iets op lijkt. Bovendien gaat het opeens erg goed op mijn werk, met veel nieuwe patiënten en toch kan ik goed grenzen bewaken. Ook bij het sporten luister ik goed naar mijn lichaam. Niks moet en alles mag. 

Kortom, heel blij dat je mij hebt kunnen begeleiden en dat ik de stap heb durven nemen.

Ellen

7 maanden geleden heb ik een privé plantmedicijnenreis met Janina gemaakt. Nog steeds druppelen de inzichten door. Waardoor ik de beweging die mijn ziel in dit leven wil maken in een gestaag tempo weet te volgen en daar handen en voeten aan geef.

Ik wijt dit diepgaande proces aan de overgave die ik tijdens de reis met Janina kon aangaan. Een overgave die door Janina haar toewijding, rust, ervaring en liefde voor het medicijn mocht ontstaan.

Nicky

Als ik eerlijk ben wist ik niet zo goed waar ik aan begon toen ik in dit programma stapte. De chakra’s hadden niet mijn grootste interesse, maar ik wist: Janina wil ik een tijdje dichtbij mij hebben om van te leren.

Tijdens het onderzoeken van het eerste chakra ging er een wereld voor mij open. Ik kon zo veel linkjes leggen tussen gedrag of emoties in het nu en waar die vandaan komen. Waarom ik bepaalde patronen ontwikkeld heb. Mijn interesse was gewekt en elke chakra ben ik met diezelfde enthousiaste interesse ingedoken. Wat is dit een interessant systeem om te onderzoeken voor jezelf, maar ook voor mij om andere mensen beter te kunnen begeleiden (als orthomoleculair therapeut).

De dagen zelf voelden als kleine retraites: een prachtige locatie, lekker gezond eten en altijd fijne oefeningen, gesprekken en muziek om weer een paar weken van te kunnen genieten. Ik ben vooral enorm dankbaar voor de groep vrouwen die ik heb mogen ontmoeten en de diepe verbinding en het vertrouwen dat er ontstaan is.

Ik ben enorm blij dat ik heb geluisterd naar mijn gevoel en via dit programma Janina een jaar zo dichtbij gehad heb. Ze hoort écht wat je zegt, maar ook wat je niet zegt maar wel voelt. Ze ziet je écht en is niet bang om je te confronteren op het moment dat het je verder gaat brengen. Ik heb het afgelopen jaar zoveel geleerd over mijzelf, dat ik niet kan wachten om komend jaar verder te gaan.

Soraya

Het chakra programma is een programma wat mij heeft geleid naar mijn diepste kern.
Ik kan nu mezelf zien op verschillende lagen en verdiepend kijken naar onbewuste stukken, die ik nu wel naar het bewuste stuk kan brengen door middel van onderzoek.
De theorie, de spiegels van de groep en Janina helpen je om je patronen en gedrag in jezelf te onderzoeken.
Ik ben door dit proces eindelijk in mijzelf gaan geloven en ik kan nu een andere wereld voor mezelf creëren. Het slachtoffer stuk in mij begint te vervallen en ik kan beter eigenaarschap pakken en voelen. De woorden van Janina;  “er is geen goed of fout in het onderzoek naar jezelf ”: heeft mijn innerlijke criticus een toontje lager doen zingen. Het is fijn om naar je leven te kijken zonder jezelf af te hoeven branden of te veroordelen maar nu de observant te zijn.
De groep en Janina zijn zo ondersteunend in dat proces geweest. Iedereen is eerlijk, open en integer naar elkaar. Er is geen ruimte voor nepheid, maskers…. Ik hou van de rauwheid en spiegels die we elkaar voor houden door allemaal ons zelf te zijn en alles te vertellen tot in geur en kleur voorbij de schaamte.
We brengen elkaar thuis naar ons diepste kern/zelf. Het leren voelen van je center en vertrouwen op jezelf is voor mij super belangrijk geworden. Mijn oude identiteit leren loslaten, verhalen achterlaten en leren “zijn” is mijn nieuwe ik geworden. Namasté!

Sandra

Op 3de kerstdag mijn eerste plantmedicijreis mogen ervaren bij Janina. Een bijzondere en helende ervaring waar ik nu al de vruchten van pluk. Maar ik ben het nog allemaal aan het verwerken en integreren. Het mooie is dat als je er klaar voor bent,  je achteraf kunt zien dat je een aantal weken van te voren ook al voorbereid werd. En dat terwijl ik toen nog niet wist dat ik dit zou gaan doen.
Als ik weer zou gaan zou ik weer voor Janina kiezen omdat ze kennis heeft, veiligheid geeft en goed afgestemd was op me tijdens mijn reis. Hierdoor kon ze me wijzen op welke momenten ik nog probeerde controle te houden. Hierdoor heb ik kunnen ervaren hoe het voelt om me echt over te geven. 1 van de dingen die ik wilde leren.
Ik kijk er naar uit om over een aantal weken terug te kijken naar het totaal plaatje van mijn reis.

Dankjewel Janina

Lize

Ik gun iedereen een Janina in hun leven heb ik al zo vaak geroepen. Ze is goudeerlijk, een loepzuivere spiegel, heeft een gigantisch groot hart en ik vind dat ze echt fantastische humor heeft.
Naast het feit dat ik haar een heel mooi vind, bezit ze zoveel wijsheid en kennis.
Omdat ik haar zo inspirerend vind ben ik bij het chakra jaar programma ingestapt.
Als ik van iemand wil leren is het van Janina. Ze heeft een eigen manier van lesgeven en dat heeft 2 kanten, heel leuk en ook niet leuk hahaha. (Confronterende spiegels over mezelf)

Hierdoor leer ik het zelf te doen. Leer ik op mezelf te vertrouwen. Leer ik wie ik zelf ben, dat ik mezelf mag zijn, leer ik mezelf te accepteren, onzekerheid om te buigen in zekerheid. En oooo wat geniet ik nu van alleen met mezelf zijn.
Stap voor stap durf ik meer in mijn eigen kracht te staan en hierdoor heb ik ook patronen kunnen stopzetten, zodat ik die niet doorgeef aan mijn dochter van 1jaar.

Het chakra programma heeft zoveel licht op patronen en gedrag gezet, waardoor ik snap waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze deed. Dit in samenwerking met het Plantmedicijn is echt magisch.
Hierdoor vindt er diepe heling plaats en daar heb ik nog steeds de woorden  niet voor. Blij en dankbaar ik voel zoveel meer en ik huppel veel ( en val ook veel) 😂 met zoveel meer liefde en humor voor mezelf.
Zegt dit genoeg?

Om dit proces samen met een groep vrouwen mee te mogen maken begeleid door Janina is zo ongelofelijk kostbaar.
Ik leerde van een ieder. Eerlijk verhalen delen. Rauw en puur. Een kring vol spiegels. Ik ben dan ook heel dankbaar dat we doorgaan met deze groep. Ik voel me veilig bij Janina. Kan dus ook lekker bij haar puberen. Deze vrouw heeft een ongekend engelen geduld waar ik zoveel respect voor heb, want ze kijkt dwars door je heen. Naar je zuivere hart. 💓
Liefs, Lize

Maudy

Ik heb meerdere ceremonies bij Janina gemaakt, groepsceremonies en een individuele ceremonie (en het jaarprogramma Chakra psychologie).
Ik vind de ceremonies vooral erg veilig, diepgaand, helend en inzichtgevend. Janina is een grote spiegel, als je erin wil kijken en aan jezelf wil werken ben je absoluut aan het juiste adres! Janina is erg eerlijk en kan heel confronterend zijn. Dat waardeer ik enorm, want daar zit de groei! En aan de andere kant is ze heel liefdevol, een echte ‘mama’-energie. Ze voelt zo goed aan, voor mij klopt het gewoon.


Het jaarprogramma vond ik fantastisch! Ik heb zoveel geleerd over mezelf, ik ben diep gegaan en heb mezelf zoveel beter leren kennen. Ik sta veel meer in mijn kracht, met zelfvertrouwen, en heb veel handvatten gekregen voor het dagelijkse leven. Mijn leven is een spiegel van mijn binnenwereld, als je weet hoe het leven werkt, kun je er veel beter door navigeren. En dan heb je ook nog zware momenten, toch wordt het lichter en kun je er beter mee omgaan. Het was een opruiming van oude shit, die nog steeds gaande is. Het wordt zelfs leuk op een bepaalde manier haha.
Waarom ik voor het programma heb gekozen, is o.a. voor de duidelijkheid. Je weet (ongeveer 😉 ) waar je aan begint. Het is gekaderd, je gaat alle chakra’s af. En je pakt dus je hele systeem aan, schoont op en herprogrammeert. Als je dat wil 😉 Eenmaal begonnen, kun je niet meer terug haha. En als je diep gaat (of hoog piekt), heb je je groep meiden om je heen, en kun je altijd op Janina terugvallen. Ze is er wanneer nodig. Ik ben echt heel dankbaar! Als ik opnieuw zou moeten kiezen, zou ik direct weer deelnemen. Wij gaan met onze groep voor een opvolgend programma bij Janina, dat zegt denk ik ook voldoende 😉 In liefde 

Sandra

Stop maar met zoeken! Inmiddels is er zoveel aanbod in de wereld van plantmedicijn, maar bij Janina krijg je echt the real deal!

Zoveel ervaring en wijsheid, zo zuiver, enorm warm en liefdevol, een bak aan humor (zó gelachen!!), en spot on. Ze weet écht wat ze doet. Janina weet precies de juiste snaren te raken op het juiste moment (niet altijd leuk 😆 maar wel nodig) en doet dit met heel veel liefde en humor. Ze begeleid met veel vertrouwen en jarenlange zuivere ervaring met het medicijn, maar laat je ook écht zelf het werk doen. Alles blijft ‘aards’ en no bullshit! Ze zit letterlijk de hele reis bij je, met volle aandacht en liefde voor jou. De ruimte is heel fijn en je voelt je bij Janina direct veilig en in goede handen. Ga de moed aan en gun jezelf een 1op1 reis met Janina, het zal je zoveel verlichting geven. Zoveel bewondering en dankbaarheid voor haar werk en het medicijn ❤️ Geen woorden voor hoe diepgaand en helend mijn reis was.

Bedankt lieve Janina 🙏🏻❤️🌟

Anoniem

Wil je vrijkomen van zelfsabotage? Kun je liefdevolle projecties ontvangen? Wil je veilig reizen? Wil je je eigen kracht voelen en ervaren? Wil je je donkere stukken aankijken? Wil je lachen? Wil je lichtheid ervaren? En zo kan ik nog even doorgaan..!Als je een diep verlangen hebt om je eigen stukken aan te kijken in een veilige en liefdevolle omgeving, dan is dit programma van Janina jouw plek! Ik kan niet anders zeggen dan dat het Chakra Psychologie Jaarprogramma een van de mooiste en pittigste ervaringen is geweest. Ik ben elke dag nog dankbaar en had het voor geen goud willen missen. Alles is anders en alles is hetzelfde. Alles is en/en!

Sabra

Ik heb vorig jaar een ceremonie bij je gedaan en het heeft sinds die dag mijn leven veranderd. Ik ben zo intens sterk geworden. Ik kom voor mezelf op, ik zet mezelf nummer 1 en ik begrijp het leven en mensen meer. Ik oordeel minder en respecteer van anderen mensen ook veel meer. Ik heb rust in mezelf gevonden. Ontzettend bedankt daarvoor!
Ook bedankt voor de spiegel die je me hebt voorgehouden en alles wat ik daardoor heb mogen leren. Complimenten voor je geduldigheid!

Julius

De plantmedicijnreis was voor mij een heel mooie, waardevolle ervaring. Het heeft me inzichten gebracht in een aantal persoonlijke thema’s. Daarbij kon ik verdriet en verbinding ervaren, wat anders heel lastig voor me is. Ook een gevoel van dankbaarheid en blijdschap kwam naar voren. Het was soms heftig, maar vooral heel erg mooi en verruimend. Janina heeft dit heel liefdevol en professioneel begeleid. Er is veel voorbij gekomen in de reis waar ik mee verder kan. Ik zal zeker nog een of meerdere reizen bij Janina maken.

Anne

Nog nooit had ik ook maar een ervaring gehad met plantmedicijn of geestverruimende middelen. Maar alles in mij riep JA, voor deze reis. Het was heel bijzonder. Heftig in het begin, zacht en liefdevol daarna. Ik heb een enorme sprong gemaakt in mijn ontwikkeling. En nog steeds merk ik wat het met en voor me gedaan heeft. Wow, wat een reis. Met de liefdevolle begeleiding van Janina werd het een reis waar ik met heel veel blijdschap op terug kijk. En een soort heimwee. Van tevoren hadden we elkaar gesproken. Alles dat ik daar benoemde kwam niet terug in de reis. En toch ook weer wel. Ik werd geconfronteerd, aangemoedigd, begeleid en geliefd. Prachtig!

Marielle

Na een aantal keer een groepsceremonie te hebben gedaan heb ik onlangs een individuele reis gemaakt bij Janina.
De één op één begeleiding heeft voor zoveel meer diepgang, inzichten en heling gezorgd.

Janina heeft door haar aanwezigheid, haar kennis, ervaring en vertrouwen ervoor gezorgd dat ik me helemaal heb kunnen overgeven aan het plantmedicijn. Door op juiste momenten mee te voelen, haar aanwezigheid te benadrukken, een interventie of healing in te zetten heb ik optimaal kunnen profiteren van wat er op dat moment gezien en gevoeld mocht worden.
Ik ben Janina dan ook meer dan dankbaar voor deze mooie dag en hoop zeker nog eens terug te komen.

 

Chantal

Ik heb nu meerdere reizen bij Janina mogen maken en wat ben ik blij en dankbaar dat zij op mijn pad is gekomen. De reizen die ik tot nu toe bij Janina heb gemaakt zijn voor mij life changing geweest. Een ware transformatie heeft er plaats gevonden in mijn leven en in mijzelf. Ik heb weer mogen voelen en ervaren wie ik ben in de kern. Ik lééf  weer, en mag stralen, en dat zien de mensen om me heen ook. In de reizen ben ik diep gegaan maar dat heb ik alleen maar kunnen doen omdat Janina zorgt voor zo’n veilige bedding. Ze voelt feilloos aan wat je nodig hebt in je proces , ze is zo ontzettend zuiver,  houdt je spiegels voor en is volledig aanwezig. De op jou afgestemde muziek draagt je niet alleen de reis door, maar is zo helpend en ondersteunend voor de integratie daarna. Janina: ik ben je voor  altijd dankbaar voor je liefdevolle begeleiding, keer op keer  ❤️

Maryse

Ik heb nu 2 prachtige reizen met Janina mogen maken. Daar heb ik veel mooie inzichten uit gekregen. Janina is ontzettend zorgzaam en geeft je alle ruimte om ervaringen op te doen. Dankjewel Janina 🙏

Anoniem

Voor mij was het de eerste reis met behulp van het medicijn en kwam met “maar” 4 vragen. Mij niet realiserend hoe onvoorstelbaar omvangrijk de antwoorden konden zijn als die vanuit onbegrensde wijsheid tot je komen.
Ontzettend dankbaar voor de integriteit, zorg en kennis waarmee Janina mij liefdevol door het proces  heeft geleid. Ik geniet nog iedere dag van de prachtige playlist en er is een wereld voor mij geopend. Een absolute aanrader voor iedereen die zoekt naar echte antwoorden! Ik ga zeker nog vaker met Janina op reis!

Suzanne

Ja hoe was het? Ik probeer iedere keer als me dit gevraagd wordt in woorden te gieten, maar ik merk dat ik dat best lastig vind. Woorden schieten eigenlijk te kort in wat ik heb gezien  en vooral in wat ik heb gevoeld, maar ik ga het proberen.
Ik vond de 1 op 1 setting heel erg prettig. Janina zorgde voor zo’n mooie en veilige bedding zodat ik in volledige overgave kon gaan.
De muziek die ze draait is zo afgestemd en leidt je exact daar naartoe waar je mag zijn. Echt Magic. De ceremonie was voor mij alles tegelijk: mooi, prachtig, magisch, pittig, heftig, diep, en intens. Ik ben nu een week later nog steeds aan het processen, er komen nog steeds downloads binnen.

Echt een prachtige ervaring waarbij je bij Janina in goede, ervaren handen bent. Dankjewel 🙏🏻

Chakra Jaarprogramma

Als je op een diepgaande manier wilt werken met cliënten, is kennis van het Chakra systeem eigenlijk een must. Janina heeft een doorleefde en vergaande kennis van dit systeem. In het jaarprogramma ontsluit ze eeuwenoude kennis op een toegankelijke en praktisch toepasbare manier. Ik durf gerust te stellen dat ze dé chakra-expert van Nederland is.

Met haar therapeutische achtergrond is ze in staat om te putten uit een bak vol ervaring. Deze ervaring zorgt ervoor dat het programma niet alleen een theoretische uitwisseling is, maar de kennis ook echt naar het ‘hier en nu’ wordt gebracht. Dit maakt het een zeer waardevol programma voor je dagelijkse praktijk. Als je je werk met cliënten echt naar een hoger niveau wilt brengen, raad ik je het Chakra jaarprogramma van Janina van harte aan.

Wendy-deelnemer Chakra Jaarprogramma

Anoniem

In het ‘donkere’ woud der plantmedicijnreis-aanbieders is Janina een licht. Ruim anderhalf jaar geleden startte ik een intensief en diepgravend traject bij haar dat bestond uit meerdere reizen. Het werd een life-changing proces, waarbij er bij mij op alle niveaus diepe heling plaatsvond. Iets wat zonder plantmedicijn en haar begeleiding nooit was gebeurd.

Janina heeft een therapeutische achtergrond, vergaande kennis van het chakra systeem en reist zelf ook nog regelmatig naar binnen om ‘zelfwerk’ te doen. Ze heeft in haar leven honderden reizen gemaakt en begeleid. Deze combinatie maakt haar een loepzuiver kanaal van heling en transformatie. Haar intuïtie is feilloos, waardoor haar interventies (niet altijd leuk 😊), maar wel altijd vol in de roos zijn.

Ze weet als geen ander de weg naar binnen, daar waar het helende werk van de plant plaatsvindt. Janina is betrokken en begeleidt vanuit haar hart. Ze ‘loopt met je mee’ en zit ze letterlijk en figuurlijk naast je, maar laat je ook zelf het werk doen. Dat maakt dat de reizen die door haar worden begeleid zelfbekrachtigend en transformerend zijn. Ze heeft een natuurlijke lichtheid en heeft humor, waardoor ze lichtvoetig schakelt tussen donker en licht. De muziek die speciaal voor jou als ‘reiziger’ door haar heen komt is van grote waarde tijdens de reis, maar ook van onschatbare waarde in de integratiefase. Dat is echt uniek.  Ik vind Janina een plantmedicijn begeleider van wereldklasse. Ik zeg: niet verder zoeken in het woud, gewoon naar Janina gaan.

Anoniem

Gisteren alweer mijn 7e plantmedicijnreis met Janina gemaakt in 1,5 jaar en nog steeds worden meer van mijn diep weggestopte schaduwkanten en onontgonnen kracht hiermee naar het licht gebracht! Stap voor stap, waarbij iedere reis weer verder gaat waar de vorige ophield en er steeds meer duidelijk wordt.   Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de kracht van het medicijn en de “liefdevol confronterende” begeleiding van Janina in de bijzondere sfeer bij haar thuis. De hele reis van 8 uur lang is ze continu ondersteunend voelbaar in de ruimte; met kleine aanwijzingen, spirituele rituelen en altijd met die fantastische op maat uitgezochte, impactvolle muziek die ik vervolgens nog maanden als playlist “grijs” draai. En de heerlijke maaltijd ter afsluiting is steeds weer een mooie bekroning van het harde werken :-).

Kortom de plantmedicijnreizen zijn altijd confronterend geweest voor mij, maar zeker ook veilig, liefdevol en vertrouwd en hebben me in een zware periode in mijn leven enorm geholpen!

Stijn

De reis die ik bij Janina heb gemaakt is nog altijd een feest waarbij alles en iedereen welkom zijn.
Met zoveel liefde en dankbaarheid speel ik deze ervaring en playlist af om mezelf er aan te herinneren wat voor cadeaus ik heb gekregen. Telkens als ik kijk naar een cadeau zie ik er weer een nieuw cadeau in verschijnen die ik uit mag pakken.
Janina door jou kon ik mij echt zien!

Joyce

Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn plantmedicijnreis bij je gemaakt heb. En heel eerlijk, lang stond deze dag voor mij in het mapje: traumatisch. Maar nu – bijna 365 dagen later – ben ik op het punt waar de plant en jij mij naartoe hadden willen brengen. Ik koos de moeilijke route door niet volledig naar binnen te gaan. Uit angst. Inmiddels ben ik er wel geweest. Stapje voor stapje. Het was er rauw en pijnlijk, maar het heeft zoveel bevrijdt. Daardoor kan ik het eindelijk aan om de playlist te beluisteren die je voor me maakte. Ik huil en lach om de liedjes. Om de enorme liefde die eruit spreekt. Die kan ik nu voelen, halleluja. Ik ben je enorm dankbaar voor je gave om dwars door mij en mijn systeem heen te kijken, voor het oordeelloos ontvangen van mijn projecties en voor je toewijding aan het helingsproces. Je bent echt geweldig goed in wat je doet.

Anoniem

Als je door denken niet meer tot doorbraken komt, kan het plantmedicijn je helpen te laten zíen wat de antwoorden zijn. Antwoorden soms op vragen die je niet hebt gesteld maar die je wel nodig had.
Janina bereidde alles goed met mij voor en begeleidde me enorm integer door de intensieve en kwetsbare reis die ik maakte. Het vertrouwen in haar is oneindig. Een op een reizen maakt dat je volledig in jezelf kunt keren en laat bovenkomen wat boven mag komen. Zeker een aanrader voor als je wel stabiel bent maar toch op onderdelen vastloopt of iets te leren hebt. M.

Lot

Laatst las ik ergens het volgende over het sjamanisme: “Het sjamanisme leert je in eerste plaats trouw te zijn, aan de natuur en aan jezelf. Het vraagt bereidheid om thuis te komen bij jezelf, om de diepste delen van je ziel te laten ontwaken en ook hier evenwicht en vrede te brengen. Het vraagt om je innerlijke strijdveld te verkennen, want hoe bewust we ook proberen te leven diep van binnen kan het nog steeds moeilijk zijn om in jezelf te geloven, jezelf te vertrouwen, jezelf werkelijk te herkennen of helemaal te accepteren. Diep in jezelf kunnen oorlogen woeden. Wat wij bewustzijn noemen betekent jezelf leren kennen in al je diepte en weidsheid, zodat je op een dieper niveau van realiteit kunt komen. Zodat je je bewust kunt worden van jezelf en van de ander. Zo ontstaat een meer ontwikkeld begrip en meer compassie voor al het andere leven waarmee we samenleven.” Waar het woord sjamanisme staat, kan ook plantmedicijn worden opgeschreven. Want dit is wat de plant je toont.

Reizen bij Janina betekent de keuze maken jezelf aan te kijken. Het betekent de moed verzamelen om in de spiegel te kijken. En het betekent de wens om je te ontdoen van al dat nep is. Het is een reis door, voor en naar waarheid. Is die waarheid soms hard? Absoluut. Is de waarheid soms oncomfortabel? Zeker ook. Is waarheid het grootste geschenk dat we onszelf kunnen geven? Dat is het. En dus is een medicijnreis het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Misschien dat je twijfelt of een plantmedicijnreis iets voor jou is, omdat je er een (voor)oordeel over hebt. Dat reizen alleen voor een bepaald type mens is. Misschien voel je je niet dat type mens en denk je daarom dat het toch niks voor jou is, maar ben en blijf je wel nieuwsgierig. Ik was ook zo. Ik ben nuchter en down to earth en toch trok de plant altijd. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend blij ben dat ik de keuze heb gemaakt bij Janina op reis te gaan. Nooit eerder in mijn leven voelde ik dat alles klopte. Dat alles heel was. Tijdens mijn reis wel. En dat is misschien wel de meest liefdevolle ervaring die ik ooit heb gehad. Was het dan de hele tijd makkelijk? Absoluut niet. Het was hard, rauw en bij tijd en wijlen zelfs eng. Maar de plant draagt je, jij draagt jezelf en de liefdevolle aanwezigheid van Janina maakt dat je je gesterkt voelt in dat proces.

Gun het jezelf om thuis te komen, om je heel te voelen, om aan te kijken wat aangekeken moet worden. Als je je eraan overgeeft staat je de ervaring van je leven te wachten. Just do it.

Lisanne

Ik wil je zo ontzettend bedanken voor de warme begeleiding en de veiligheid die je biedt. Na een hele lange periode waarin ik in een soort sluimerstand verkeerde kwam het plantmedicijn op mijn pad. Ondanks de angst en de weerstand voelde ik aan alles dat dit voor mij de weg was om bij stukken te komen waar ik al die tijd maar niet bij kon komen. Toen ik na twee groepsceremonies met het idee speelde om mijn eerste 1-op-1 reis te maken was er voor mij geen andere optie dan dit bij jou te doen.

Het is zo inspirerend om te zien en te ervaren met hoeveel vreugde, lichtheid, vrijheid, aanwezigheid, liefde en aandacht jij de ceremonies begeleidt. Je wordt ontvangen in een warm bad waarin je je veilig voelt en je innerlijke reis vol vertrouwen aan durft te gaan. En dan de muziek… zo kloppend! Ongelofelijk hoe je dat afstemt op het moment. Het is zo waardevol om je persoonlijke muzieklijst te mogen ontvangen. Hier kun je na de reis nog zoveel uithalen.

Mede dankzij jou begin ik steeds meer te voelen, sta ik weer in verbinding met mijn lichaam, heb ik mezelf en anderen kunnen vergeven en kan ik het verleden loslaten. Waar er eerst nog een muur op mijn pad stond en ik me vastgeketend voelde aan mijn verleden, is de weg nu vrijgemaakt, ligt het open en kan ik de eerste stappen gaan zetten. M’n intentie voor deze reis was “een nieuw begin” en zo voelt het ook. Ik ervaar meer levensvreugde en begin langzaamaan mijn plezier in muziek en het vertrouwen in mijn stem weer terug te vinden. Hier ben ik je heel erg dankbaar voor.

Just live it!!!

Mariella
Inmiddels heb ik drie keer mogen reizen met Janina en wil ik graag mijn pad naar een 1 op 1 ceremonie delen vanuit mijn persoonlijke ervaring.
Dat een plantmedicijn mij riep was voor mij al jaren duidelijk, alleen leek het altijd zo ver weg. Het was letterlijk in het buitenland of de setting sprak me niet aan. Dus toen een vriendin van mij met twinkeling in haar ogen vertelde dat ze iets had gedaan wat mij vast erg aansprak voelde het voor het eerst echt binnen handbereik dat ik naar het plantmedicijn kon komen.

We deden eerst samen met onze partners een intieme groep ceremonie met Janina en Dewi. Deze ervaring voelde echt als thuiskomen en er zijn te veel woorden nodig om te omschrijven wat ik heb ervaren met het plantmedicijn. De tweede keer koos ik om samen met mijn vriendin te gaan in een duo sessie. Ook hier kunnen woorden niet omschrijven wat ik heb ervaren maar ik kan je wel vertellen dat er een deel van mij zo sterk in opstand kwam dat ik verklaringen begon te eisen aan God Himself. Volgens mij had ik hier mijn eerste echte grote spiegel van mijn Ego. Aiii.
De weken en maanden die volgende besteedde ik veel aandacht aan integreren en onderzoeken van de ervaringen. En het duurde niet lang voordat ik voelde dat ik als een katapult terug werd getrokken naar het medicijn.

Na telefonisch contact en reflectie met Janina kwam het besluit om een 1 op 1 ceremonie te doen. In alle eerlijkheid kan ik je vertellen dat ik ergens helemaal geen zin had om 1 op 1 te werken met Janina. De uitnodiging en mijn eigen wens was écht te gaan werken aan patronen waar ik in het dagelijks leven tegenaan liep. Dus ik zei volmondig ‘ja’, omdat ik mijzelf ook naar een hoger level wilde tillen en mijzelf wilde bevrijden van het lijden.
Maar werken met Janina betekent dat ik mijn spiegels écht gepresenteerd zou krijgen. En ondanks dat er zo’n welkome uitnodiging was en ik er zelf zoveel zin en behoefte aan had vond ik het ook heel moeilijk om mogelijk voor het eerst in mijn leven écht gezien te worden. Deze keer kon ik mij niet verstoppen achter medereizigers.
Voor mij betekent reizen met plantmedicijnen een kijkje krijgen achter de schermen van het leven. Een kijkje nemen in je eigen programmering en de kans krijgen veranderingen aan te brengen of los te laten wat niet meer dient. En achter de schermen zijn ook beschermingsmechanisme zoals het Ego. Het Ego wil liever niet dat dingen veranderen.
Dus zo bleef ik voordat ik werkte met plantmedicijn steken onder een glazenplafond na verschillende reguliere therapieën in de GGZ, alternatieve therapieën en mijn ontwikkeling tot zelf therapeut zijn in de GGZ.

Wat Janina doet in haar werk is zo ontzettend bijzonder en authentiek. Zij is met zoveel liefde verbonden met haar medicijn. Ik heb ervaren dat het plantmedicijn zelf maar 50% van de therapie is. De rest is Janina met haar commitment in dit werk. Daarnaast is natuurlijk je eigen proces. Haar manier van contact maken, je zonder oordeel ontvangen, je spiegels presenteren in humor, compassie en in Liefde. Je reis begint met ‘Ja’ zeggen tegen haar en het medicijn. De weken voor de ceremonie voelde ik de energie al shiften en na de ceremonie gaven haar reflecties sleutels tot écht integreren van de ervaring.
Tijdens de ceremonie zingt ze soms prachtig mee met de voor jou afgestemde muziek. Dit biedt zoveel holding en veiligheid. Haar dans is erg indrukwekkend. Dagen na de ceremonie begreep ik de bewegingen opeens toen ik de muziek weer luisterde. Het brengt helende energie in je reis. Daarnaast nog de andere helende rituelen die zo vertrouwd voelen.
Doordat Janina afgestemd is tijdens een 1 op 1 reis heb ik thema’s onder ogen kunnen zien die ik bij een reguliere therapie nooit zelf zou kunnen inbrengen. Deze zaten diep verborgen in een schaduwkant beschermt door mijn Ego. Ik heb ik het durven doen door het vertrouwen wat Janina uitstraalt. Samen én zelf doen. Vrolijk, licht, heilig, en gekaderd, zo voelt haar ceremonieruimte. Diepgaand en levens veranderend. Diepe respect en dankbaarheid voor haar als mens en haar werk. Een inspiratie voor mijzelf als therapeut en hopelijk ook voor vele andere begeleiders, behandelaren en coaches en alle healing seekers.

De 3 reizen staan voor mij voor 3 x 10 jaar therapie. Elk voor een decennia van mijn leven. Ik voel me vrijer, dankbaarder en meer in contact met alle delen van mijzelf. De inzichten en ervaring die ik dankzij het medicijn en Janina haar manier van werken heb gekregen zijn me alles waard. Ik zou ze voor geen 10 miljoen terug geven.

Yvonne

Nu 6 weken later voel ik me nog steeds alsof ik gister de reis heb gemaakt. Mijn tweede solo reis bij je dit jaar. En wat was het de moeite waard, wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik dit mag ervaren met jou en bij jou. Ik voel me sinds deze reis een totaal ander persoon, geheeld, heel, liefdevol, rustiger, geaard, diep in mezelf geworteld. De pracht muziek van je tijdens mijn reis die me nu nog vaak raakt en terugvoert naar die dag en mezelf.

Het voelt voor mij alsof er tijdens deze reis een angel uit me is getrokken. Die mij tegenhield om te leven, echt te leven. Zo extreem helend is deze reis geweest, ik ben een ander persoon geworden. Je zei nog toen, je hebt een hele diepe heling ondergaan, maar zo diep, wauw. Heb er geen woorden voor. En snap ook eigenlijk niet wat er gebeurd is en dat het nu 6 weken later nog zoveel met me doet, eigenlijk zoals de dag na de reis ik me nog voel. Zo helend, zo transformerend, na 1 reis, een wonder, echt magie. Vind het echt bizar dit grote verschil wat ik ervaar in bijna alles wat ik nu dagelijks doe en zeg en gedraag tov voor de reis! Ik voel me herboren. Ben zo blij en dankbaar, eindelijk Janina, dit is waar ik al zolang naar op zoek was.

Je zachtheid, meeleven, meevoelen en ook de confronterende spiegels ervaar ik tijdens de reis en nu nog. Het is echt een medicijn en de combinatie van de veilige omgeving zorgt ervoor dat ik me eraan over kan geven en het medicijn echt diep op me inwerkt.

Dank je wel! Kom bij je terug indien het me weer roept. Voor nu borrelt het nog iedere minuut door me heen. Wat een rijkdom. Ontzettend dankbaar!

Angelien
‘Het is ons licht, niet onze duister is waar we het aller bangst voor zijn’ quote Marianne Willamson. Want als het donkere licht wordt? Wie ben ik dan?

Deze quote omschrijft echt alles van mijn reis. Het was licht, heeel veel licht, maar ook donker, liefde en angst, alles kwam voorbij.
Alles mocht ik ten volst ervaren tijdens de ceremonie. En Janina stond naast me, als een huis. Ik mocht haar liefde ervaren, liefde die voelde als rust, vrede en vertrouwen. De liefde waarbij ze mij écht zag in mijn puurste vorm.

Dank voor je hulp, dank voor wie je bent, dank dat je naar mijn zijde wilde staan.

Rishma

Vanuit de gedachte dat voor alles een plaats en een tijd is, heb ik vrij recent samen met jou eindelijk mijn reis mogen maken. Ik wilde dit al zo lang en voor mij al redelijk bekend vanuit mijn eigen achtergrond maar ik was er destijds nog niet klaar voor. Wat mij weerhield was ‘als het voor mij is weggelegd dan komt het op het juiste moment op mijn pad’ en ik dacht ook dat ik daarvoor eerst fysiek moest reizen om op de juiste plek te komen op zoek naar de juiste begeleiding. Niets was minder waar. Op het moment dat alle elementen namelijk juist op elkaar waren afgestemd heeft de tijd mij gevonden en hebben onze paden elkaar gekruist.
Het was dan eindelijk MIJN TIJD om te gaan ontvangen waar ik al zo lang naar op zoek was. Noem het bevrijding, inzicht, verlichting maar ook verlossing. Geen angsten meer, geen plek voor onzekerheid, blokkades opheffen die al zo lang de weg versperden waardoor ik al een tijd vast zat, het doorbreken van negatieve patronen en zoveel meer. Ik voel me echt vrij en omarm de vrijheid. Alles ligt ineens voor me open. De weg is vrij. Ondanks dat ik mijn ervaring met bijna niemand in mijn directe omgeving heb gedeeld wordt er al gereageerd met ‘er is iets anders aan jou’. Stiekem maakt mij dat intens gelukkig want alleen ik weet welke verandering ik heb ondergaan en de bevestiging, al komt deze onbewust vanuit de omgeving, is natuurlijk heel fijn.
Er is echt een leven voor de reis en een leven na de reis…. Het leven erna is een nieuw begin! Een groot geschenk wat ik met alle liefde omarm. Zo dankbaar voor alles wat ik heb mogen ervaren, heb ontvangen aan inzichten en bevestigingen, wat ik heb mogen omarmen en wat MIJ heeft omarmt. Ik zie mezelf weer en voel me krachtig. Dat zou ik iedereen willen meegeven. Claim jouw zijn, dat is je geboorterecht. Own it! Het is zo’n persoonlijke en bijzondere ervaring dat het bijna niet in woorden is uit de drukken. Zo vol liefde en compassie. Heel waardevol. Als ik in fysieke vorm had moeten overwinnen wat mij in mijn eerste reis is gegeven, dan zou ik jaren aan therapie kwijt zijn. Ik ben door een tijdlijn gegaan van tientallen jaren aan levenservaringen die mij hadden gevormd tot de persoon die ik tot voor mijn reis was en in zekere zin ook lange tijd hebben geblokkeerd. I.p.v. jaren therapie kan ik deze tijd nu gaan invullen met wat mij gelukkig maakt. Ik kan kan shinen en tegelijk aan mezelf werken terwijl ik gelijk ook weer iets teruggeef. Het krijgt nog meer vorm zodra je zelf een reis hebt gemaakt. Het is bewustwording en zingeving op een heel ander niveau waarbij alles wordt afgestemd op JOUW frequentie. Je krijgt wat jij op dat moment nodig hebt. Het medicijn werkt voor jou en met jou. Daarom is een goede voorbereiding essentieel. Hoe schoner en lichter jij je reis in zal gaan door het opvolgen van de adviezen en het omarmen van de begeleiding die je krijgt van Janina, des te groter het vertrouwen en des te krachtiger zullen inzichten zich openbaren.

Ik heb volmondig ‘ja’ gezegd tegen mijn reis, ik was er klaar voor en heb al mijn vertrouwen in het medicijn, jou Janina en mijzelf gelegd. Voor mij stond ‘wij gaan dit samen doen’ echt centraal. Dat heeft voor een heel krachtige start gezorgd en zoveel meer.

De begeleiding heb ik ervaren als zeer professioneel en veilig. Wat ik erg fijn vond is dat je mij mijn reis hebt laten maken. In eerste instantie heb je mij alleen laten gaan om er zelf doorheen te geraken en dat terwijl we ook samen aan het reizen zijn. De wetenschap dat jij in de buurt bent en ik veilig ben, maken het makkelijk om vol overgave de ceremonie in te gaan. Je hebt me steeds in het oog gehouden en tijdens de verschillende fases opgezocht als er bijgestuurd moest worden. Alleen wanneer nodig en precies op het juiste moment. Wanneer het even moeilijk werd en ik jouw begeleiding en ondersteuning nodig had zocht ik jou en vond je mij om mij vervolgens gerust te stellen en te ondersteunen. Je zette mij kracht bij om door te gaan en voor ik het wist was ik weer back on track om verder te reizen. Vol kracht en nieuwe energie kon de reis verder voortgezet worden. Superfijne begeleiding. De muziek sluit exact aan op mijn energie, op waar ik doorheen moet om verder te kunnen komen. Emoties komen los maar het is goed. Sterker nog: het mag en het moet want dat is helen. Volledige acceptatie is groei. Er zijn ineens geen grenzen meer. Huilen, lachen, liefde, vechten, loslaten… alles is voorbij gekomen. Lang onverwerkte trauma’s krijgen in een onbeschrijflijk tempo invulling en een plek. Loslaten en weer door. Het geeft heel veel vertrouwen, kracht en verlichting. De muziek maakte ook de strijder in mij los en gaf mij naast kracht ook een vaste focus om zoveel mogelijk uit mijn momenten te halen. Ik had immers een doel. Mezelf losmaken van wat niet langer nodig is en er niet meer toe doet. De muziek helpt daarbij en is een belangrijke onderdeel. Het voegt echt iets toe en geeft ook liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor alles wat er toe doet. Ik stond volledig open: hart, ziel, geest, chakra’s, open houding … gewoon alles. De playlist die je ter afsluiting van meekrijgt om thuis verder mee te gaan vertelt ook echt jouw verhaal. Dat is een heel bijzonder cadeau. Nog elke dag luister ik ernaar.

Het mooiste wat je jezelf kunt geven is investeren in en werken aan jezelf. Voor jouw eigen groter goed zodat je dichter bij jezelf komt en wie je werkelijk bent. Ik ben op weg naar de betere versie van mezelf en het voelt goed!

Overweeg je een reis te gaan maken: een goede voorbereiding is echt essentieel en je bent bij Janina in goede handen. Heel vertrouwd en veilig. Heel erg bedankt voor deze prachtige ervaring en alhoewel ik nog heerlijk geniet van alles wat komen gaat weet ik al dat ik zeker nog een reis zal gaan maken.

Tessa
Mijn keuze om een individuele ceremonie te doen bij Janina was voor mij een spannende. Het niet-weten en de totale overgave aan het medicijn had me lang weerhouden om het aan te gaan. Na een fijn gesprek met Janina was er geen twijfel meer, ik heb vol overgave een ceremonie gepland met haar.

Het is inmiddels bijna 4 maanden geleden en nóg maak ik dagelijks gebruik van lessen en inzichten die me in de reis zijn aangeboden. Zo ben ik qua werk een shift in gegaan doordat ik heel duidelijk heb mogen zien dat ik daarin nog veel meer op mijn intuïtie en minder op het ‘weten’ mag gaan varen. En dat ik me daarover uit mag gaan spreken. Ook heb ik naar aanleiding van de plantreis een werkrelatie stopgezet, waarvan ik inzag dat die niet meer gezond was. Dit zijn twee hele ‘concrete’ dingen, maar ook op energetisch vlak is er iets veranderd in mij.

Ik heb minder angst voor de dood en doodgaan. Ik voel vertrouwen in de zielsnabijheid van overleden dierbaren. Een thema waar ik voor de reis amper over na kon denken omdat ik dan in paniek raakte. En een hele onverwachte leuke shift op energetisch vlak: die is zelfs voelbaar in de relatie met mijn kat. Ik moet weer lachen nu, maar het is écht zo. Zij kwam voorbij in mijn reis, je kiest het niet, het komt gewoon.

De begeleiding van Janina tijdens mijn ceremonie was vertrouwd en veilig. We waren elkaars spiegel. Wat heb ik veel uit haar opmerkingen en vragen gehaald. Ik heb gehuild en gehuild. Maar wat hebben we ook gelachen. In deze reis waren wij echt samen aan het reizen voor mijn gevoel. Ze hielp me door donkere stukken met zuurstof, met muziek, met zang. Ze was altijd precies in mijn buurt, naast me, als het nodig was. En ze liet me als ik het alleen te doen had.

De muziek uit mijn ceremonie luister ik nog wekelijks. Het brengt me bij sommige nummers weer terug in de inzichten en lessen die ik tijdens de ceremonie kreeg. Het is een muzikale reminder van dingen die ik in dit Bewustzijn en in dit leven te doen heb.

Na deze individuele ervaring heb ik geen twijfel meer om ook een keer een groepsceremonie te doen. Daar moest ik hiervoor niet aan denken, nu roept het me juist. Als het plantmedicijn je roept, maar je ervaart angst, voor wat je misschien tegenkomt, voor het loslaten van de controle, voor het niet-weten: ga dan juist. Het is op dit aardse bewustzijnsniveau niet uit te leggen en te begrijpen wat het je kan opleveren. Je kan er alleen maar IN om het te ervaren. En wat zeker is: je komt er altijd vanzelf weer uit. Heb dus maar vertrouwen; het is goed.

Laura
Vorige maand deed ik een 1-op-1 ceremony bij Janina. Een paar jaar geleden dacht ik al: als ik een keer een organisatie of persoon vind waar ik een ‘ja’ bij voel, dan wil ik graag een plantmedicijnreis maken! En toen kwam Janina op mijn pad. En het leek alsof de route helemaal open gegooid werd naar haar toe. Binnen no time hadden we een afspraak, had ik de dag erna vrijgepland en kon de reis beginnen. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Janina en had er echt zin in. Pff en wat een reis werd het!

Ik heb getrild, gelachen, gehuild, ‘gebitcht’, geroepen en keihard door het universum gesjeesd. Sommige inzichten zijn geloof ik nog een beetje aan het indalen. Maar ik merkte de week erna gelijk al dat ik anders bezig was. Zo ontdekte ik tijdens de reis dat ik veel meer mag vertrouwen op mijn intuitie. Dat ik een innerlijk licht in mij heb waar ik op mag vertrouwen. Dat situaties en mensen langskomen om van te leren, maar dat je die ook weer mag loslaten. Mijn intentie van de reis was: meer inzicht krijgen in wat loslaten voor mij betekent. Het trilt allemaal nog wat na, ook nu een maand verder nog. Maar ik voel nu op een dieper level dat ik het eea los heb gelaten.

Heel fijn om aan het eind van de sessie nog met Janina na te praten. En ook het contactmoment 2 weken later. Want als je alles zou kunnen loslaten? Wat wil je dan vastpakken? Ik heb helderder wat voor mij belangrijk is. Waar ik in het dagelijks leven vaker contact mee wil maken. Hoe ik tot rust kom.

Ik ben er nog niet hoor. Er zijn ook vragen gerezen waar ik nog niet helemaal uit ben. Maar dat mag tijd kosten:)

Ik ben Janina heel dankbaar hoe ze er tijdens deze reis voor me was. Ik heb namelijk ook best even gebitcht tegen haar. Dat herken ik helemaal niet van mijzelf! Maar zij zorgde ervoor dat ik weer terug kon komen bij mezelf. Haar zang, rust, energie en spiegel maakte dat ik steeds dieper ‘erin’ kon.

Als je voelt dat het plantmedicijn je roept, kan ik Janina zeker aanraden! Dank dank dank voor de fijne begeleiding, de intake vooraf en het gesprek achteraf. Het heeft voor mij echt gemaakt dat ik deze reis aandurfde en mij heel veilig heb gevoeld.

Ashley
In november 2020 heb ik een plant medicijn reis bij Janina mogen maken. Met veel spanning in mijn lijf en verwachting voor wat zou komen gaan reed ik naar Vleuten. Onderweg begon het te regenen, kwam de zon af en toe door, en zag ik een regenboog. Allerlei soorten weer kwam voorbij en toen ik bij Janina aan kwam en haar vertelde over het weer wat ik in de auto had gezien, zei ze dat het waarschijnlijk een donkere en tevens lichte reis zou worden. Ook zou er veel donkerte worden weg gespoeld.

Janina heeft een hele fijne en warme energie en al snel voelde ik mij bij haar op mijn gemak. We begonnen de reis met een gesprek en daarna namen we samen het medicijn in. Toen het medicijn begon te werken zag ik prachtige kleuren, en de muziek die Janina draaide maakte alles nog intenser. Je hoort de muziek in 5D, en al je zintuigen worden wagenwijd opengezet. De reis werd zoals voorspeld, licht en donker, en er zijn donkere stukken aan bod gekomen waarvan ik geen enkele weet had dat deze in mij leefden. Dat is zo mooi aan het medicijn omdat je naar je onderbewustzijn gaat, en je daar de ‘’problemen’’ onder ogen komt waar je in je dagelijks leven onbewust tegen aan loopt. De donkere stukken wisselde zich af met licht en er volgde een ontroerend stuk, een stuk met tranen van geluk, en daarna bouwde er zich weer een moment op met grappige inzichten. De muziek past zich op een of andere manier perfect aan & lijkt precies te ‘’voelen’’ wat jij nodig hebt.

Het is bijna niet in woorden uit te leggen wat je mee maakt met een plant medicijn reis. Het is bijzonder en intens en ik zou het iedereen aanraden die er echt klaar voor is en het aan durft om naar zichzelf te kijken.

Janina is een super begeleider met heel veel ervaring en liefde voor jou en voor het medicijn. Dit voel je aan alles, en heb ik op moeilijke momenten in de reis ontzettend veel steun aan Janina gehad. Ook kan ze op de momenten dat jij het nodig hebt streng zijn, maar altijd vanuit liefde. Dit is dan tevens weer een les en een spiegel naar jezelf.

Het afgelopen jaar ben in mijn dagelijks leven verder gegaan met de reis. Vele inzichten die een jaar na dato op hun plek zijn gevallen en vaak denk ik op zo’n helder moment dan nog even terug aan mijn reis, moet ik lachen, en dank ik Janina & het medicijn innerlijk voor de heling en de lessen. Plantmedicijn heeft voor mij een deur open gezet, en het geeft je handvatten om je patronen aan te pakken. De sleutel is wel om deze inzichten in je dagelijks leven na te leven, te blijven ontwikkelen en altijd naar jezelf te blijven kijken.

Janina ik heb veel bewondering voor je en ik ben je voor eeuwig dankbaar voor deze prachtige reis.

Olivier
Op een vrijdagochtend in september stond ik met een kloppend hart voor de deur van Janina, in afwachting van wat komen zou. Bij een normale reis voel ik altijd een prettig soort lichte zenuwen, voorpret. Maar dan weet ik ook waar ik heenga. Nu wist ik alleen dat ik zou vertrekken en, hoewel begeleid, alleen kon afwachten waar ik heen zou gaan en hoe ik na terugkeer in mijn vel zou zitten.

Ik zat namelijk al langere tijd slecht in mijn vel, erg vermoeid en prikkelbaar, was niet de gezinsman die ik wilde zijn. Ik zat vast in mijn werk en voelde alsof ik niet echt leefde. Kortom, ik onderging het leven vooral. Dat een kennis van me woorden te kort kwam om zijn eigen reis te beschrijven maar meer dan genoeg woorden had om zo’n reis bij Janina aan te bevelen was voor mij het laatste zetje wat ik nodig had.

Toen ik die vrijdagochtend de mentale en fysieke deurdrempel over was, viel de meeste spanning weg door het warme welkom en het goede gesprek dat we hadden voor aanvang. In een hele fijne omgeving ben ik op zeker moment de reis begonnen en gelukkig, in tegenstelling tot veel Schiphol-ervaring, was hier van enige vertraging geen sprake. Ik zou heel graag de intensiteit, de overweldigde sensaties en enorme compassie die ik geestelijk en lichamelijk ervoer willen uitdrukken, maar dat gaat niet. Het is er te mooi voor. Woorden verwateren de beleving en de ervaring. Wat ik wel kan zeggen is dat ik me meteen zoveel wijzer, blijer en helderder voel. Waar andere zaken vaak heel snel wegzakken en niet beklijven voelt mijn reis en wat er nog uit voort vloeit, als iets wat nog heel lang bij me blijft.

De bijzonder warme, toegewijde begeleiding van Janina droeg daar immens aan bij, evenals de muziek die ze voor me had samengesteld. Ik kan dit niet hoog genoeg aanbevelen. Ik kijk met zulke andere ogen naar de wereld om me heen.

Wat ik me had voorgenomen naar aanleiding van mijn reis heeft zich inmiddels al vertaald naar een aantal concrete acties en ik weet en voel dat er nog meer gaan komen. die er aan zullen bijdragen dat ik mijn levensvreugde weer terugvind en ga cultiveren. Waar ik voorheen al apathie voelde, voel ik me nu geroepen die acties te nemen, ten einde het gevoel te blijven koesteren.

Is zo’n reis iets voor jou? Misschien niet- dat dacht ik ook. Als dit relaas je enigszins aan het denken zet, dan raad ik je sterk aan dit serieus te overwegen.

Mark
Met spanning in mijn hele lijf kwam ik bij jou aan voor mijn reis met het medicijn. De reis ging over de hoogste bergen van geluk en de diepste dalen van pijn. Ben niet eerder in mijn leven zo diep gegaan. Heb angst gevoeld, extreme liefde gezien en inzichten gekregen voor nu en de toekomst. Nu leren de inzichten te implementeren in mijn leven en vertrouwen op wat er komt. Jouw begeleiding, de intense, prachtige passende muziek en heel veel persoonlijke aandacht, maakt reizen bij jou uniek. Iedereen die overweegt een reis te maken, raad ik aan dit bij jou te ervaren.
Dana
Mijn derde psilohuasca ceremonie.

Ik heb elders reizen gemaakt maar nergens zo als bij Janina. In een mooi en zeer comfortabele ruimte waar ik me oprecht op mijn gemak voelde. Ik ben geen open boek, zeer gereserveerd, vooral als het om uiten van emoties gaat. Tijdens de reis bij Janina voelde ik me bevrijd van mijn trauma. Ik heb het een mooi plekje kunnen geven. Zingen, huilen, lachen, healing. Vanuit de kern laagje voor laagje te werk gegaan en het gewenste doel mogen bereiken. Ik voel me herboren! Ik heb de nodige support mogen ontvangen. Ik ben in de juiste richting ge-coached, aangemoedigd om even door te bijten en heb me helemaal kunnen overgeven. Met womanpower ben ik opgeladen en heb veel negativiteit kunnen loslaten.

Zo krachtig maar ook teder, lief en recht door zee. Zo heb ik Janina mogen ervaren, daar heb je wat aan!

Noëlla
Dit jaar deed ik 2 plantmedicijn ceremonies bij Janina. Ik speelde al tijden met het gevoel dat plantmedicijn nemen transformerend zou zijn en dat ik dat nodig had, maar je moet hier ook aan toe zijn en ineens was het moment daar! En ik kon niet anders dan naar Janina; ik volgde haar al een tijdje en ik voelde intuïtief dat ik bij haar mijn 1 op 1 ceremonie wilde doen. Na de intake was ik helemaal om en hoewel ik gespannen was had ik het volste vertrouwen in Janina.

Ik had het gevoel dat zij precies wist wat ik nodig had toen ik arriveerde, ze stelde me op mijn gemak en vertelde in grote lijnen wat ik kon verwachten. Ik vond het heerlijk om in het witte bedje te gaan liggen na een kopje thee, het idee dat zij achter me zat vond ik heel erg fijn en zorgde dat ik me veilig voelde.

Ik kan nog steeds niet goed in woorden uitdrukken wat de ceremonies voor mij betekenen: er is voor mij een leven voor, en een leven na! Ik voel me herboren, het is niet zo dat alles blissfull is na de sessies want eigenlijk begint het echte werk dan pas echt: de integratie van alles wat je tijdens je ceremonie ziet en ervaart moet een plekje krijgen. Dat is al een journey op zich. Maar door bijv de playlist kan ik nog dagelijks terug naar het gevoel en weer verbinden met de wijsheid van het medicijn: hierdoor kan ik weer een volgende stap zetten. Het is een work in progress. De sessies gaven mij mega focus en zicht op mijn pad.

Ik ben Janina eeuwig dankbaar dat zij me zo liefdevol ontving in haar ruimte met al haar prachtige sjamanistische instrumenten, wijsheid over het medicijn, therapeutische kennis en spiegelende vragen. Hierdoor kon ik mij overgeven en kon ik ontvangen wat op dat moment de bedoeling was, waar ik aan toe was en wat het medicijn mij wilde laten zien. Dat weet je dus ook nooit van te voren. Again: je ziel moet eraan toe zijn dat voel je diep van binnen. En als dat moment daar is, dan kan ik niemand anders beter aanbevelen dan Janina.

Paul
Hartelijk bedankt dat je er voor mij was tijdens mijn reis. Ik wist van tevoren niet wat mij te wachten stond. Ik dacht mijn verleden te hebben verwerkt en was niet bang mijn verleden onder ogen te zien en was ondertussen al (onzeker en ontevreden over mijn huidige zijn en situatie) bezig met een innerlijke reis gericht op een toekomstbeeld. Ik was er redelijk van overtuigd dat ik op de goede weg was maar om nou te zeggen dat ik al innerlijke rust gevonden had, nou nee..

Wat ik nooit verwacht had was dat het plantmedicijn en jij mij lieten inzien dat ik uit het oog was verloren wat echt belangrijk is in het leven. De oorzaak hiervan had toch met mijn verleden te maken. Ik leefde in de toekomst en niet in het nu. Al mijn energie was gericht op het creëren van mijn toekomst om een leuk en liefdevol persoon te zijn voor de mensen om mij heen. Feitelijk deed ik dit door een schil om mij heen te bouwen waar alles zou kloppen, de binnenkant van mijzelf zou dan ook geheeld zijn. Alles wat niet paste in dit plan wees ik resoluut af waardoor ik er niet meer voldoende was voor mijn gezin. Daar kwam bij dat ik mij onvoldoende begrepen vond waardoor ik vijandig werd. Ik werd (zwak uitgedrukt) een niet aangenaam gezelschap.

Toen kwam de reis. De reis was zowel plezierig als pijnlijk. Het kostte wat moeite om me bloot te geven. Ik had jou alleen telefonisch gesproken. Dat klikte voor mij, maar ik had je nog nooit ontmoet.

In combinatie met niet precies weten wat er komen gaat in de reis lag ik er nog niet comfortabel bij op jouw matras (alhoewel de kamer heel prettig aanvoelde!). Mijn complimenten dat je mij zo waardevrij hebt ontvangen en het daardoor voor elkaar hebt gekregen om mij mijn reis te laten maken. Het voelde eigenlijk als onze reis.

Nadat het plantmedicijn begon te werken wist je mij op de juiste momenten te begeleiden. Ik heb gehuild en gelachen. Ik hoop dat je af en toe met me mee hebt kunnen lachen.

De muziek en teksten die je hebt uitgekozen kwamen op het goede moment. Ik ben blij dat je de playlist hebt gemaild. Ik luister er samen met mijn dochtertje naar als ik haar naar bed breng. Zij vindt het ook mooie muziek!

Op dit moment leef ik in het nu. Heb al redelijk wat momenten van rust en ontspanning en weet mijn gevoelens te omarmen in plaats van in de wacht te zetten. Af en toe wordt ik nog wel erg naar mijn hoofd getrokken. ’s Morgens als ik wakker wordt is het nog wat zoeken naar wat ik voel en wat ik ermee moet zo aan het begin van de dag. Gelukkig weet ik het om te zetten in liefde. Ik moet nog wel een modus gaan vinden om dit vast te houden en mijn ervaringen van mijn reis te integreren in mijn leven. Dit is iets om aan te werken. Gelukkig ben ik thuis in goed en liefdevol gezelschap.

Op dit moment lijkt het me fijn om nog een keer een reis te maken maar ik wil hier mee wachten totdat ik deze reis heb kunnen integreren. Ik heb respect gekregen voor de mogelijkheid die je mensen geeft om zoiets bijzonders te ervaren en de manier waarop je dit doet. Ik voel me gelukkig dat ik dit ook heb mogen ervaren.

Lieve Janina, Ik ben blij dat jij er bent. Jij hebt jouw licht laten schijnen over mij. Ik hoop dat ik wat van mijn licht laat schijnen over jou door middel van dit schrijven.

Simone
Ik heb een heel bijzondere persoonlijke reis mogen maken. Vanaf het moment dat ik een afspraak maakte met Janina ben ik de energie van de plant gaan voelen en is mijn proces begonnen. Ik had jaren met iemand kunnen praten terwijl deze reis mij op een veel dieper niveau heeft geholpen. Niet vanuit mijn hoofd, maar vanuit mijn hart. Tijdens de reis heb ik pijn gevoeld, maar uiteindelijk is liefde de absolute basis van alles. Het is ontzettend fijn om met Janina deze reis te hebben gemaakt. Iemand die ik 100% vertrouw en die mij perfect heeft aangevoeld. De dagen na de reis stralen mijn ogen helder blauw. Meerdere mensen vroegen wat er anders is aan mij. ‘Heb je opeens make-up op?’ Nee. Ik heb geen laagje verf aan de buitenkant nodig. Mijn glow komt van binnenuit.
Jaap
Ik kijk er met een zeer positief gevoel op terug op deze ervaring.

(Terug) naar de kern.

“Ik denk, dus ik ben” van filosoof Rene Desacrtes werd door het plant medicijn even goed aan de kant gezet zodat het plaats kon maken voor “ik ben omdat wij zijn” de essentie van de Afrikaanse filosofie Ubuntu.

Sinds een jaar of twee las en hoorde ik met interesse verhalen over Ayahuasca.

Afgelopen februari kwam ik via het Instagram account van Kasper van der Meulen bij Janina terecht en dacht dit is de juiste persoon en het juiste moment om actie te ondernemen. Uiteindelijk had ik op 30 juni een sessie gepland, exact een half jaar na een voorval wat mij positief in de goede richting heeft gestuurd. In mijn leven heb ik, op alcohol na, geen enkel middel gebruikt dat geestverruimend werkt, dus ik was licht gespannen voor de ervaring. Zowel de communicatie vooraf met Janina als de introductie op de dag zelf heb ik als zeer positief ervaren. Janina creëert een liefdevolle, veilige en aangename setting waarin je je op je gemakt voelt. Vol met respect gaat zij om met haar attributen en plant medicijn en uiteraard haar cliënten.

Via een bundel zonlicht die ik in het water van de zonnebloemen zag begon mijn reis, die vervolgens alle kanten op ging. Het medicijn liet mij oude familie banden zien, beelden uit mijn jeugd maar ook recente gesprekken werden in een ander daglicht gezet. Dit alles gebeurde op de klanken van de muziek die Janina tijdens de sessie voor jou persoonlijk afspeelt, hier beleef je alles nog intenser en voelde ik een diepe verbinding.

Als ik over een bepaald onderwerp beelden doorkreeg en hier door mijn eigen denken in verzande, bedacht ik, je moet terug naar de kern. Naar het middelpunt. Zonder een vast standpunt in te nemen. Dus juist niet “Ik denk, dus ik ben” maar, “Ik ben”, wat door de connectie met de aarde en de natuur en alles is één over gaat in “Ik ben, omdat wij zijn”.

In mijn sessie zag ik ook mijn eigen reis voorbij komen, die ik ik tot dat moment had gemaakt, waardoor ik besefte dit is niet voor iedereen. Desondanks riep ik dit wel zo ongeveer als eerste na de sessie tegen Janina. “Iedereen moet dit doen, of toch niet?”
Of jij het moet doen is niet aan mij, ze zeggen “het medicijn roept je, als je eraan toe bent”

Dat ik het nog een keer zal doen is wel een ding dat ik voel, in plaats van denk. 😁

“Think less, feel more”

Merel

Ik heb een privé ceremonie bij Janina Louise gedaan. Tijdens een eerdere groepsceremonie voelde ik haar pure onvoorwaardelijke liefde. Ik laat niet zo snel iemand dichtbij, maar ik wist gelijk dat ik heel graag een individuele reis wilde doen met Janina. Haar warmte, rust, liefde is waar ik zo’n behoefte aan had.

Ik ben enorm dankbaar voor de prachtige reis die ik heb kunnen maken samen met Janina.

Vooraf hebben we mijn intentie voor de reis besproken, ik voelde me echt gehoord waardoor ik heel kwetsbaar durfde te zijn.

De reis zelf was zo mooi, zacht en liefdevol, en ook gezellig en grappig! Het was precies de ervaring die ik mocht hebben met het plant medicijn om meer vertrouwen en verbinding te krijgen. Hele waardevolle inzichten gekregen over mijzelf en mijn leven.

De prachtige muziek en de begeleiding van Janina maakte dat ik mij volledig over kon geven aan de reis. En daarna kon reflecteren op mijn ervaring door alles nog even na te spreken. Deze reis was echt een cadeau aan mezelf. Dankjewel Janina hiervoor, het is prachtig wat je doet! Ik hoop dat ik nog eens een reis met je ga maken!

Celine
Het is alweer een week geleden dat ik samen met jou op reis ging!
Vanaf het moment dat ik mijn gevoel volgde en een afspraak met je maakte was het proces aan. En hoe✨ ik ben nog nooit zo bang geweest terwijl ik eigenlijk zoveel zekerheid voelde. Ik moest leren vertrouwen. Vertrouwen in mezelf. Hoe je de buitenwereld ziet en wat je er van vindt zegt wat over jezelf. Dus moeten we durven kijken, naar binnen. Ik hoop dat alle mensen die “geroepen” worden door het medicijn en misschien wel net zo bang zijn zoals ik, iemand vinden zoals jij. De veiligheid, het vertrouwen, de begeleiding. Alles klopte! Je bent een prachtig mens en ik ben je eeuwig dankbaar ♥️ heel graag tot snel 🙏🏻
Doreen
Janina werd mij aangedragen in een zoektocht naar iemand met ervaring in het begeleiden van innerlijke reizen m.b.v. plant medicijnen. Aanvankelijk dachten we dat we graag met z’n drieën wilde gaan, uiteindelijk voelde een individuele afgestemde reis voor ons beter en dat is mogelijk bij Janina. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen ik wat weerstand opmerkte bij de keuze voor Janina. Ervaring heeft mij geleerd dat dit ruimte kan betekenen voor verandering en groei.
Via het intake gesprek ontmoette ik een enthousiaste liefdevolle vrouw, met o.a. veel (levens)ervaring, wijsheid, geduld, begrip, nuchterheid en enthousiasme. Haar liefde en respect voor het medicijn en datgene wat ze doet intrigeerde mij. Op de dag van de ceremonie voelde ik me direct thuis in haar sfeervolle ruimte en serene sprankelende energie. Ze gaf me heel veel vertrouwen waardoor ik o.a. heel ontspannen mij over kon geven aan het plant medicijn. Tegen het einde van de reis ontdekte ik de betekenis van het stukje weerstand. 🙂 Janina is een kei in spiegelen, zo ook van schaduwkanten. Ze confronteert je. Dit was absoluut geen leuk stuk. Het was een zeer confronterend stuk om aan te kijken. Dankzij haar praktische vertaalslag en mijn precies ondersteunen daar waar nodig, hielp ze mij dit te doorvoelen. Daar vond ik mijn licht en daarmee ook verlichting van dit stuk.
De plant medicijn reis heeft belangrijke ankers gelegd in mijn systeem en in het bewuster kunnen ZIJN waarmee het mij meer ‘in mijn kracht’ heeft gezet. Ik ben Janina dankbaar voor haar talenten, de coaching en begeleiding op dit niveau en de liefdevolle aandacht waarmee zij dit doet.
Leon
Janina is een therapeut met heel veel wijsheid, respect en vreugde. Ik heb samen met een vriend een duo-ceremonie gedaan en mogen genieten van haar medicijn wat met veel liefde is gemaakt.
Ik heb me tijdens de sessie zeer vertrouwd en veilig gevoeld. Veel mogen leren en bovenal mogen genieten!
Ik heb oude gewoontes achtergelaten en belangrijker, ik heb mogen zien dat ik vanaf nu weer voorwaarts mag gaan. Het voelt voor mij als het openslaan van een nieuw boek waar Janina de kaft en de pagina’s van heeft weten boven te halen.
De passie en de vreugde maken Janina uniek en ik kan iedereen aanraden om de liefde van haar te mogen ervaren. Heel erg bedankt voor wie je bent en wat je doet.
Anoniem
Thank you, i absolutly loved sharing the medicine circle with you. Your energy is amazing and i really connect with you. I think it was my best experience by far, amazing work!
Renske
Ik ben zo dankbaar dat ik die dag bij je ben geweest om een medicijnreis te maken.
Het heeft me zo ontzettend geholpen en dat doet het maanden later nog steeds.
Nog zeer regelmatig luister ik naar de muziek die je die dag voor me hebt afgespeeld. Het is zo bijzonder hoe iedere keer de nummers voorbij komen die van toepassing zijn. Dit is echt zo’n groot cadeau en ben er zo blij mee.
Ellen
Een paar weken geleden (mei 2020) heb ik mijn allereerste Psilohuasca ceremonie gehad bij Janina.
Wauw! Wat een geweldige en bijzondere ervaring. Ik wilde graag meer vanuit mijn hart leven en voelen dat ik trots mag zijn op wie ik nu ben. Ik ben zo dankbaar dat ik deze innerlijke reis mee heb mogen maken. Ik voel me goed en sterk. En ik heb zoveel meer zelfvertrouwen en zelfliefde gekregen tijdens en na de ceremonie. Janina is een geweldig, inspirerend en liefdevol mens. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen ontmoeten en dat ze mij bij deze ervaring heeft begeleidt.
Will
Jouw liefde en manier van werken, heeft me echt doen verbinden met mezelf.
Door mezelf helemaal over te geven en volledig te vertrouwen op het medicijn, is iedere cel in mijn lichaam gaan stromen en heb ik ervaren uit welke bron we zijn ontstaan en waar we altijd verbinding mee staan. Ik heb deze bron ervaren als puur licht en onvoorwaardelijke liefde die oneindig is.
Bedankt voor de prachtige ceremonie en je fantastische zang en drum skills.
Fijn dat ik met je heb mogen lachen, huilen, loslaten, zingen, dansen, luisteren en genieten. Het was voor mij echt een magische ervaring.
Daisy
Wat een beleving.
Ik ben zo onwijs blij dat ik deze reis gemaakt heb. Ik was erg zenuwachtig en toch wel een beetje angstig. Ik vroeg me vooral af of het echt zou gaan helpen.
En of het geholpen heeft! Ik voel zoveel dankbaarheid. Ook merk ik dat ik veel rustiger ben in mijn hoofd. Ik heb in mijn reis ervaren dat ik meer dankbaar mocht zijn voor dat wat ik al heb en voel dat nu veel meer. Ik voel me ook veel positiever en rustiger. Ik kan dingen sneller loslaten en/of bij de ander laten. Ik kom zeker nog een reis maken. Ik wil je onwijs bedanken voor alles.
Esther
Vorige week heb ik een innerlijke reis gemaakt bij Janina. Ik werd liefdevol omhelsd door haar, de muziek en haar huis zodat ik helemaal in mijn reis kon opgaan. Dankbaar ben ik voor de planten/ de natuur, dit heeft me thuis laten komen. Focus, positiviteit en hoop kreeg ik ervoor terug. En het was vooral ook heel erg leuk! Dankjewel.
Fleur
Juni 2020 heb ik mijn innerlijke reis bij jou mogen maken en ik had het met niemand anders aan mijn zijde willen doen! Op de dag zelf was ik erg gespannen, misselijke, zere spieren en hoofdpijn. Vanaf het eerste contact voelde ik me heel veilig en thuis bij je. Omdat jij zelf geen masker draagt, nodigde dat mij uit om ook mezelf in alle kwetsbaarheid te laten zien. En er echt voor te gaan! Het was alsof ik op reis ging met mijn grote zus. Hoe veel meer veiligheid dan dat kan iemand je geven? In het gevecht met mijn lichaam en gedachten, was jij daar met liefdevolle support in muziek en healing om me erdoorheen te loodsen. Toen ik de strijd met lichaam en geest had opgegeven nam je me mee in de meest waardevolle ervaring die ik me had kunnen wensen! Ik voel me letterlijk en figuurlijk opnieuw geboren en meer verbonden met mijn ‘zijn’ dan ooit tevoren. Vanuit die basis in mezelf voel ik ook het vertrouwen waarin het leven zich kan ontvouwen. Nu ga ik even ‘zijn’ maar ik kom zeker terug wanneer de tijd daar rijp voor is. Ik heb er nu al zin in om dat weer samen met jou te mogen beleven.
Naomi
I have now experienced Janina’s therapy and counseling for the second time and it was great!
Janina feels what the essence is about. I have had two super experiences and would love it to do it again. The music during my inner journey was really TOP.
And Janina’s drum session, it finished!
I wanted a reset in my sometimes very busy thinking and I certainly succeeded. Became more self-aware and recieve clear messages. Especially much more love towards animals, people and the world.
Kasper
Mooie medicijnvrouw! Jij doet echt fantastisch werk en ik ben overtuigd dat je het belangrijkste werk doet dat je kunt doen om de wereld te helen. AHO!
Diana
Ik heb een privé reis bij Janina gemaakt met een plantmedicijn en wat heeft me dat veel gebracht.

Haar medicijn werkte voor mij heel krachtig en diep door. Ik had me geen fijnere begeleider kunnen wensen.

Janina is er helemaal voor je.

Ze ondersteunt je met liefde, houdt je proces in de gaten en is aanwezig bij wat je ervaart. Ook heb ik een veilige sfeer ervaren.

De muziek, het zingen, drummen en de healings, het was fantastisch. Ik promoot je onder de mijne en kom zeker opnieuw een reis maken als de tijd daar rijp voor is.

Het Chakra Psychologie Jaarprogramma leert je om een diepere verbinding met jezelf te ervaren en te handelen vanuit je intuïtie.

Wanneer je kennis hebt van chakra psychologie en inzicht hebt in jouw levensthema’s kun je meer uit een plantmedicijnreis halen en gerichter reizen. Dit is de reden waarom ik in het Chakra Psychologie Jaarprogramma lesdagen met plantmedicijn combineer. Dit programma is voor vrouwen. Het is gebaseerd op zelfonderzoek en ik ga je precies leren hoe jij dit op diepgaande wijze kunt doen. 

Het Chakra Psychologie Jaarprogramma leert je om een diepere verbinding met jezelf te ervaren en te handelen vanuit je intuïtie.