Over Janina Louise

Holistisch therapeut & specialist chakra psychologie. Zeer ervaren begeleider van plantmedicijnreizen, gespecialiseerd in het helen van verslavingsproblematiek, familiethematiek en oorlogstrauma.

“Mijn naam is Janina Louise en sinds 2014 houd ik me professioneel bezig met holistische therapie & coaching. Vanuit mijn praktijk gaf ik persoonlijke begeleiding en ontwikkelde ik diverse trainingen. Omdat het leren in dit leven niet stopt en ik voorbij het ego wilde kijken, ontdekte ik de weg naar Ayahuasca.”

Je eerste Ayahuasca reis vergeet je nooit meer. Er is een leven voor de reis en een leven na de reis.

Dit voelde als thuiskomen. Ik zag dat de therapie die ik gaf mooi was, maar dat dit, wanneer het in een veilige setting plaatsvindt met de juiste therapeut, veel dieper gaat en meer kan opleveren. Het brein maakt namelijk onder invloed van psychedelica meer connecties tussen verschillende hersengebieden, waardoor je toegang krijgt tot andere delen van je herinneringen en emoties.

Na mijn eerste reis voelde en wist ik dat ik na deze enkele ervaring eigenlijk nog helemaal niets wist van dit medicijn. Daarom maakte ik de eerste jaren iedere twee maanden een innerlijke reis, voornamelijk in een therapeutische setting. Tijdens deze plantmedicijn reizen onderzocht ik alles wat ik had geleerd en ging ik door veel persoonlijke processen. Langzaam maar zeker leerde ik de ware kracht, intelligentie en oneindige spiegels van het medicijn kennen.

Om me verder te ontwikkelen en bekwamen vloog ik oktober 2018 voor een studiereis naar Peru en bezocht de Shipibo sjamanen. Hun cultuur heeft een zeer sterke relatie met het Ayahuasca-brouwsel en hun sjamanen worden beschouwd als de meest bekwame en krachtige Ayahuasca-genezers in de Peruaanse Amazone.

Naast de Shipibo sjamanen ben ik opgeleid door sjamanen uit verschillende tradities. Zo combineer(de) ik mijn therapeutische kennis met een brede sjamanistische achtergrond. Als vanzelf werd ik door diverse Ayahuasca organisaties gevraagd om ceremonies te begeleiden. Zo leerde ik de andere kant kennen en heb veel ervaring opgedaan tijdens het begeleiden van therapeutische en sjamanistische plantmedicijn ceremonies. Wat ik ook met verschillende sjamanen uit diverse landen samen deed en nog steeds doe.

Inmiddels heb ik honderden mensen individueel en in groepen mogen begeleiden.

Ik ben dankbaar dat ik met het plantmedicijn mag werken. Dat is geen besluit geweest, zoals je hierboven kunt lezen. Het is gaandeweg als vanzelf ontstaan. Ze zeggen ook wel: de plant kiest jou en ik heb de verantwoordelijkheid te nemen om hier zo integer en zuiver mogelijk mee te werken.

Mijn liefde voor de plant is ongekend groot, omdat het tezamen met alle holistische kennis en sjamanistische wijsheid, mijn ziel heeft genezen. Het heeft me dankbaar, vergevingsgezind, compassievol en oordeelloos gemaakt. Vanuit innerlijke rust en met vreugde ben ik graag de wegwijzer op jouw pad.

Reizen onder begeleiding van Janina

INDIVIDUELE OF DUO CEREMONIE

Verlang jij naar diepgaand zelfonderzoek met behulp van de plant? Alleen of samen? Een privé plantmedicijnreis is een heilige dag die volledig in het teken staat van jouw of jullie heling en transformatie.

MEDICIJN TRAJECT

Wil jij echt jouw levensthema’s doorgronden en een diepere connectie met het medicijn en haar wijze lessen? Dan kun je voor een op maat gemaakt traject kiezen van 3, 7 of 12 individuele plantmedicijnreizen.

IN HOUSE CEREMONIE

Coach jij mensen in een groepstraject en wil je hen de helende en transformerende werking van het plantmedicijn laten ervaren? Onder mijn begeleiding is het mogelijk om een ceremonie voor jullie te verzorgen.

‘Het is ons licht, niet onze duisternis waar we het allerbangst voor zijn. Deze quote van Marianne Williamson omschrijft echt alles van mijn reis. Het was licht, heel veel licht, maar ook donker, liefde en angst, alles kwam voorbij. Alles mocht ik ten volste ervaren tijdens de ceremonie. En Janina Louise stond naast me als een huis. Ik mocht haar liefde ervaren, liefde die voelde als rust, vrede en vertrouwen. De liefde waarbij ze mij écht zag in mijn puurste vorm. Dank voor je hulp, dank voor wie je bent, dank dat je aan mijn zijde wilde staan.’

– Angelien

Janina als spreker

Regelmatig word ik gevraagd om te spreken over plantmedicijn en persoonlijke ontwikkeling. Mijn eigen reis is daarin vaak een voorbeeld. Zo was ik te gast op het Business Feeling Event en bij de Podcast Kronieken.

Ook kun je me inhuren voor trainingen en lezingen over chakra psychologie. 

Heb jij een reis gemaakt en wil je ook dat ik kom vertellen over plantmedicijn? Zou chakra psychologie een mooie aanvulling zijn op jouw training? Ik hoor graag van je.

In deze podcast deel ik, alleen of samen met interessante gasten, diepgaande inzichten op het gebied van spiritualiteit en de lessen van plantmedicijn.