Over Janina Louise

Holistisch therapeut & specialist chakra psychologie.
Zeer ervaren begeleider van plantmedicijnreizen.

“Mijn naam is Janina Louise en sinds 2014 houd ik me professioneel bezig met holistische therapie & coaching. Vanuit mijn praktijk gaf ik persoonlijke begeleiding en ontwikkelde ik diverse trainingen. Omdat het leren in dit leven niet stopt en ik voorbij het ego wilde kijken, ontdekte ik de weg naar Ayahuasca.”

Je eerste Ayahuasca reis vergeet je nooit meer. Er is een leven voor de reis en een leven na de reis.

Dit voelde als thuiskomen. Ik zag dat de therapie die ik gaf mooi was, maar dat dit, wanneer het in een veilige setting plaatsvindt met de juiste therapeut, veel dieper gaat en meer kan opleveren. Het brein maakt namelijk onder invloed van psychedelica meer connecties tussen verschillende hersengebieden, waardoor je toegang krijgt tot andere delen van je herinneringen en emoties.

Na mijn eerste reis voelde en wist ik dat ik na deze enkele ervaring eigenlijk nog helemaal niets wist van dit medicijn. Daarom maakte ik de eerste jaren iedere twee maanden een innerlijke reis, voornamelijk in een therapeutische setting. Tijdens deze plantmedicijn reizen onderzocht ik alles wat ik had geleerd en ging ik door veel persoonlijke processen. Langzaam maar zeker leerde ik de ware kracht, intelligentie en oneindige spiegels van het medicijn kennen.

Om me verder te ontwikkelen en bekwamen vloog ik oktober 2018 voor een studiereis naar Peru en bezocht de Shipibo sjamanen. Hun cultuur heeft een zeer sterke relatie met het Ayahuasca-brouwsel en hun sjamanen worden beschouwd als 

de meest bekwame en krachtige Ayahuasca-genezers in de Peruaanse Amazone.

Naast de Shipibo sjamanen ben ik opgeleid door sjamanen uit verschillende tradities. Zo combineer(de) ik mijn therapeutische kennis met een brede sjamanistische achtergrond. Ik heb voor diverse Ayahuasca organisaties ceremonies begeleid.

In 2019 ben ik gestopt met het geven van therapiesessies zonder plantmedicijn en heb ik de overstap gemaakt naar het begeleiden van privé plantmedicijnceremonies, waarin ik de therapie combineerde met muziek en medicijn.

In 2020 heb ik House of Louise opgericht samen met een compagnon. Hier hebben we honderden mensen in groepsceremonies begeleid.

Nu drie jaar ga ik terug naar het begeleiden van privé ceremonies. Hier ligt mijn hart, omdat ik heb mogen ontdekken dat door af te stemmen op alleen jou we meer uit de medicijnreis kunnen halen. Wel ben ik in te huren voor groepsceremonies op locatie.

 

Inmiddels heb ik honderden mensen individueel en in groepen mogen begeleiden.

Ik ben dankbaar dat ik met het plantmedicijn mag werken. Dat is geen besluit geweest, zoals je hierboven kunt lezen. Het is gaandeweg als vanzelf ontstaan. Ze zeggen ook wel: de plant kiest jou en ik heb de verantwoordelijkheid te nemen om hier zo integer en zuiver mogelijk mee te werken.

Mijn liefde voor de plant is ongekend groot, omdat het tezamen met alle holistische kennis en sjamanistische wijsheid, mijn ziel heeft genezen. Het heeft me dankbaar, vergevingsgezind, compassievol en oordeelloos gemaakt. Vanuit innerlijke rust en met vreugde ben ik graag de wegwijzer op jouw pad.

They’d say this to you in Peru, you know:
This is our University. You went to Harvard, we went to Ayahuasca.

– Terence McKenna

‘Reizen bij Janina betekent de keuze maken jezelf aan te kijken. Het betekent de moed verzamelen om in de spiegel te kijken. En het betekent de wens om je te ontdoen van al dat nep is. Het is een reis door, voor en naar waarheid. Is die waarheid soms hard? Absoluut. Is de waarheid soms oncomfortabel? Zeker ook. Is waarheid het grootste geschenk dat we onszelf kunnen geven? Dat is het. En dus is een medicijnreis het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven.’

– Lot

Het Chakra Psychologie Jaarprogramma leert je om een diepere verbinding met jezelf te ervaren en te handelen vanuit je intuïtie.

Dit chakra psychologie jaarprogramma heb ik ontwikkeld op basis van jarenlang grondig (zelf)onderzoek en doorleven. Ik heb het op verschillende manieren uitgedragen en ontdekt dat inzicht in je chakrasysteem maakt dat je meer uit een plantmedicijnreis kunt halen. Door de kennis over je eigen levensthema’s, blokkade en patronen ben je in staat om gerichter te reizen. Je weet de weg naar binnen en begrijpt de bedoeling van het medicijn. Dit jaarprogramma is uitermate geschikt als voorbereiding op een diepgaande transformerende plantmedicijnreis voor jezelf, maar ook als kennismaking om in de toekomst met de plant te gaan samenwerken in een therapeutische setting.

Het Chakra Psychologie Jaarprogramma leert je om een diepere verbinding met jezelf te ervaren en te handelen vanuit je intuïtie.

In deze podcast deel ik alleen of samen met interessante gasten, diepgaande inzichten op het gebied van spiritualiteit en de effecten en werking van plant medicijn. Stories of the Vine: persoonlijk, diepgaand en in liefdevolle verbinding.