Privé plantmedicijnreis

 Een privé- of duo plantmedicijnreis voor jou alleen of samen met een dierbare onder mijn persoonlijke begeleiding. De ceremonie is een heilige dag die volledig in het teken staat van jouw of jullie heling en transformatie.

Privé plantmedicijnreis

1 dagceremonie alleen

750,-

incl. BTW

Duo ceremonie

1 dagceremonie samen

1100,-

voor 2 personen incl. BTW

Houd er rekening mee dat het na de ceremonie niet aan te raden is om zelf te rijden of met het openbaar vervoer te reizen.

Wat is plantmedicijn?

Plantmedicijn is een eeuwenoud, heilig medicijn voor persoonlijke heling en transformatie. Ayahuasca dat ook wel ‘Vine of the Soul’ oftewel slingerplant van de ziel wordt genoemd. Deze plant komt uit de Amazone en wordt door inheemse volkeren gebruikt voor genezing en om de psyche en diepere lagen van het bewustzijn te exploreren. In mijn ceremonies werk ik met Psilohuasca. Dat is een legaal en gelijkwaardig alternatief wat bestaat uit een MAO remmer en psilocybine. De werkzame stoffen in deze combinatie stimuleren de groei van vertakkingen en nieuwe verbindingen tussen de hersencellen, waardoor er heling en transformatie plaatsvindt. Je maakt contact met je onderbewuste en innerlijke wijsheid om zo naar de kern van een thema te gaan. Dit kan een zeer therapeutische werking hebben.

Waarom een plantmedicijnreis?

Een therapeutische & sjamanistische plantmedicijnreis kan je helpen om in contact te komen met jouw innerlijke wijsheid en je te herinneren wie je werkelijk bent. De plant is als het inslikken van een therapeut en houd je een spiegel voor, zodat jij kan zien welke levensthema’s, patronen en/of gedragingen je tegenhouden om je volle potentieel te leven. Iedere ceremonie krijg je precies wat jij nodig hebt:

 

  • Een beter begrip voor het waarom van jouw klachten, waardoor je met meer vreugde en compassie in het leven staat.
  • De mogelijkheid om de kern van je levensthema’s aan te kijken, zodat deze het onbewuste handelen niet meer beïnvloeden.
  • De kans om rouw en heftige ervaringen te verwerken, waardoor er heling en acceptatie plaatsvindt en je vrede over hoe je leven is geweest ervaart.
  • De gelegenheid om angst, schuld en schaamte te transformeren naar innerlijke vrijheid. 
  • Een nieuw level van bewustzijn, waardoor je de meest authentieke versie van jezelf gaat leven.

Voor wie is een plantmedicijnreis?

In principe kan iedereen boven de achttien jaar een plantmedicijn ceremonie aanvragen. Dat wil niet zeggen dat iedereen bij mij een plek vindt. Sommige mensen gebruiken het medicijn om een verrukkelijk tripje richting het Universum te maken. Ik werk met de plant om onbewuste processen aan het licht te brengen en met mensen die bereid zijn zelfreflectie toe te passen. Je hebt het verlangen om jezelf door en door te kennen. Door het aankijken van je eigen donker, jouw schaduwkanten, word je een zuiver kanaal van licht. Ik geloof dat wanneer jij je bewust bent van je schaduwkanten jouw intenties zuiver en puur worden. Hierdoor breng je een golf van verlichting op gang in je werk en het dagelijks leven.

Uiteindelijk gaat het niet alleen om de piekervaring van de ceremoniedag zelf, maar of je de inzichten uit je ceremonie in je leven kunt toepassen. Wanneer we individueel de meest authentieke versie van onszelf leven, kunnen we allemaal op onze eigen manier zorgdragen voor het welzijn van onze planeet.

De astronaut Wubbo Ockels liet een mooie boodschap voor ons achter:

‘De planeet is ons thuis en om goed voor haar te zorgen hebben we wereldwijd een nieuwe mindset nodig. Het geloof in een holistische mensheid.’

Door psychedelica ervaar je een diepere verbinding met jezelf, de mensen om je heen en de natuur. Dit zou volgens wetenschappers kunnen helpen om onze planeet te redden.

‘Het is inmiddels bijna 4 maanden geleden en nóg maak ik dagelijks gebruik van lessen en inzichten die me in de reis zijn aangeboden. Zo ben ik qua werk een shift in gegaan, doordat ik heel duidelijk heb mogen zien dat ik daarin nog veel meer op mijn intuïtie en minder op het ‘weten’ mag gaan varen. En dat ik me daarover uit mag gaan spreken. Ook heb ik naar aanleiding van de plantreis een werkrelatie stopgezet, waarvan ik inzag dat die niet meer gezond was.’

– Tessa

Hoe gaat het een ceremoniedag in zijn werk?

Een privé plantmedicijnreis is aan te vragen van maandag tot en met vrijdag (weekenden in overleg). De plantmedicijn ceremonie vindt overdag plaats in de ceremonieruimte in Vleuten. Vooraf hebben we een telefonisch intakegesprek welke ongeveer drie kwartier duurt. In dit gesprek doorloop ik samen met jou je belangrijkste levensthema’s en bespreken we je intenties voor jouw ceremonie.

Je ontvangt een voorbereidingsdocument met daarin o.a. (dieet)informatie welke ik je vraag goed door te lezen voor aanvang.

Op de ceremoniedag zelf word je ontvangen met een kop thee en bespreken we hoe de periode tussen de intake en het moment van de ceremone is gegaan. Ook kijken we nog eenmaal naar de intenties van je reis.

Wanneer de ceremonie start, ga jij lekker liggen op een matras, sluit je ogen en begeleid ik je op weg naar binnen. Soms is de setting heel therapeutisch en andere keren vind je veel meer sjamanistische gebruiken terug. Alles wordt per persoon en per keer afgestemd op wat er nodig is en de energie die er op dat moment speelt.

Een psilohausca reis duurt gemiddeld 7 uur. Dit kan korter zijn, maar ook langer. Tijdens de ceremonie vraag ik je om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Pas als het medicijn is uitgewerkt en wij samen iets gaan eten, kun je contact opnemen met het thuisfront of iemand die je ophaalt van de ceremonie.

Tijdens de privé ceremonie scan ik jouw energieveld en werken we aan het in balans brengen van de chakra’s. Hoe zuiverder uitgelijnd je chakrasysteem is, hoe blijer, vrijer en lichter je in het leven zult staan.

Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijke muzieklijst die ik gedurende de ceremonie voor je maak. Deze lijst is afgestemd op persoonlijke thema’s en op wat je ziel nodig heeft om op dat moment te horen.

De plant is als het inslikken van een therapeut. Daarnaast heb je mijn therapeutische kennis en wijsheid. In combinatie met je eigen zelfgenezende vermogen vormt dit een heilige drie eenheid.

Wie is Janina Louise

Holistisch therapeut, gespecialiseerd in verslavingsproblematiek en het helen van oorlogstrauma, specialist chakra psychologie en zeer ervaren begeleider van plantmedicijnreizen

Ik ben opgeleid tot holistisch therapeut en vanuit mijn praktijk gaf ik jarenlang therapie en trainingen.

Omdat ik voorbij het ego wilde kijken, ontdekte ik de weg naar Ayahuasca. Je eerste reis vergeet je nooit meer. Er is een leven voor een reis en een leven na de reis. Dit voelde als thuiskomen. Vanaf dat moment zag ik in dat de therapie die ik gaf mooi was, maar dat plantmedicijn wanneer het in een veilige setting plaatsvindt met de juiste therapeut veel dieper gaat en meer kan opleveren.

Na mijn eerste reis  voelde en wist ik dat je na een enkele ervaring nog helemaal niets weet van dit medicijn. Daarom maakte ik de eerste jaren iedere twee maanden een innerlijke reis, voornamelijk in therapeutische setting.

Tijdens mijn studie ben ik opgeleid door Sjamanen uit diverse tradities. Zo ontstond mijn methode die therapie combineert met sjamanistische wijsheid en mediamieke gaven. Daarmee ben ik uniek in Nederland.

Eén plantmedicijnreis kan gelijk staan aan jaren van therapie. Dit is ook de reden waarom ik alleen nog maar therapie geef met behulp van plantmedicijn.

Wanneer kan ik terecht voor een plantmedicijnreis?

De datum van jouw plantmedicijnreis plannen we samen in, nadat we tijdens het telefonische intakegesprek zijn overeengekomen dat een reis op dit moment voor jou de meest passende stap in je persoonlijke ontwikkeling is. Over het algemeen kun je binnen een paar weken in ceremonie gaan.

Wanneer ik veel in ceremonie ben, zie ik mijn mail niet altijd even snel. In plaats van het intakeformulier in te vullen, kun je me daarom ook een appje sturen via 06 52 52 04 18.

Wil je een ceremonie op locatie? Vraag naar de mogelijkheden.

Let op: een plantmedicijnreis wordt over het algemeen als spiritueel openbarend en diep intrigerend ervaren. Het is goed om je af te vragen of jij er op dit moment aan toe bent om een zo’n reis te maken.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een ceremonie?

Gemiddeld genomen duurt een ceremonie bij mij zeven uur. Dit kan iets korter of iets langer zijn en is afhankelijk van diverse factoren, zoals overgave, hoe schoon je systeem is en de hoogte van de dosis.

Hoe weet ik dat een plantmedicijn ceremonie iets voor mij is?

Je voelt sterk of vaag dat je moet gaan. Toch kan het ook zijn dat je het tegelijkertijd spannend vindt. Als je er blij van wordt en het spannend tegelijk vindt, is het vaak een goed teken om naar het medicijn te komen. Ook na vele ceremonies blijft het spannend, omdat het gaat om overgave en vertrouwen.

Moet ik de dag na de ceremonie vrij houden?
Na de ceremonie werkt het medicijn nog een aantal dagen door. De dagen na de ceremonie heb je veel te verwerken. Een ceremonie kan gelijk staan aan 10 jaar therapie. Je hebt dus veel innerlijk werk verricht en ik raad je dan ook aan om de dag na de ceremonie tijd te nemen voor jezelf. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de natuur, luister lekker opnieuw naar de playlist en neem eventueel de tijd om je inzichten op te schrijven. Gun jezelf de tijd om de dag na ceremonie bij te komen en niet perse iets te moeten. Als je voelt dat je het wel kan of het zijn leuke afspraken dan ben je natuurlijk vrij om dit wel te doen. Van ervaren leer je.
Is mijn leven na een ceremonie veranderd?

De eerste ceremonie die je maakt is vaak levens veranderend. Het is een ceremonie die je waarschijnlijk nooit meer gaat vergeten. Onder invloed van het medicijn worden er nieuwe patronen in de hersenen aangemaakt. Echter zijn deze nieuw aangelegde patronen fragile. De nieuwe inzichten dien je te leven en te integreren in je dagelijks leven, zodat deze patronen sterker worden. Vergelijk het met leren fietsen of leren auto rijden. Eerst moet je erover nadenken totdat het een automatisch proces is geworden.

Hoe lang is het effect van een ceremonie merkbaar?

De eerste dagen na een ceremonie kan er nog van alles voorbij komen uit je reis. Dit kunnen de mooie dingen zijn maar ook de minder mooie. Na een week of twee kun je pas echt goed een balans opmaken van wat de reis je heeft opgeleverd. Na een maand of twee zie ik vaak dat oude gedragingen of terugvallen in oud gedrag omhoog komen. De mensen die ik in een traject begeleid die komen vaak om de twee maanden terug, zodat we kunnen doorborduren op de vorige reizen en de thema’s op dieper liggend niveau aan kunnen pakken.

Behandel je ook weleens niet?

Ja, het is zeker voorgekomen dat ik niet besluit te behandelen. Uiteraard als het niet kan met de contra- indicatie maar ook als mensen een quick fix willen, een plant ontdekkingsreis willen maken of voor een plezierreis willen komen. Het is dus nodig om je intenties voor het maken van een reis te onderzoeken. Als je komt voor therapie, heling en diepgaand zelfonderzoek met behulp van plant medicijn dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wat is het verschil tussen drugs en een plantmedicijn?

Drugs is een verzamelnaam voor middelen die de hersenen beïnvloeden en daardoor effect op lichaam en geest hebben. Wanneer we het gebruiken om te feesten of om de realiteit van ons leven tijdelijk te ontvluchten dan zetten we het in om een tijdelijke speciale ervaring te beleven of om te vluchten uit de realiteit van ons dagelijkse leven. We willen zaken niet onder ogen komen.

Wanneer bewustzijnsverruimende middelen worden genuttigd in een ceremoniële set en setting met het oog op heling en spirituele groei, geven we een totaal andere intentie aan het gebruik ervan en zal het resultaat anders zijn. Tijdens de ceremonie kom je je ‘trauma’s’ juist onder ogen. Dit is waarom het medicijn ook zo goed werkt bij bijvoorbeeld het helen van verslavingen. Je hoeft het niet meer te onderdrukken, maar gaat juist naar deze stukken toe waardoor de verbinding met jezelf, je omgeving en het groter geheel herstelt.

Wanneer raad je een plantmedicijnreis af?

1. Niet weet wat plantmedicijn is en je hebt geen kennis van de effecten en contra-indicaties.
2. Je neemt het omdat andere mensen je onder druk zetten om het te nemen. Een belangrijke indicatie hierbij is dat je geen behoefte of verlangen voelt om het te nemen.
3. Je de persoon die jou plantmedicijn gaat toedienen niet vertrouwt.
4. Je antidepressiva gebruikt.
5. Je een persoonlijke of familiegeschiedenis hebt van bepaalde ernstige mentale problemen.
6. Je zwanger bent, of denkt dat je zwanger zou kunnen zijn.
7. Je geen goede fysieke gezondheid hebt. Een goede graadmeter is: als je gezondheid je zou verhinderen om in een achtbaan te stappen, dan kan je beter geen plantmedicijnreis maken.

Kan ik ook alleen een psilocybine reis boeken?

Ja, dat kan. Wanneer je bijvoorbeeld medicijnen slikt of niet kan reizen met een MAO-remmer dan is het mogelijk om een psilocybine reis te boeken. Soms kan uit de intake blijken dat het niet verstandig is om met psilohuasca te reizen. Dan kunnen we kiezen voor een psilocybine reis. Hiervoor gelden andere prijzen.